Hlavní obsah

Sparta hodlá doma rozhodnout, Pardubice chtějí sedmý duel

PARDUBICE

Mohla to být jednoduchá a rychlá série. Hokejisté Sparty vedli ve finále domácí extraligy už 3:0 na zápasy a čtvrtý duel hráli před vlastním publikem. Jenže pardubičtí vstali z mrtvých a vyhráli jak v Praze, tak i další zápas na východě Čech. A přestože na straně Sparty je stále vedení 3:2, pardubičtí by chtěli vyrovnat a svoji arénu vyprodat ještě v sedmém duelu.

Článek

"My jsme také vedli se Znojmem 3:0 na zápasy, takže dobře víme, jak těžké je ten poslední krok udělat," měl po pátém zápase útočník Pardubic Zdeněk Ondřej pochopení pro soupeře, jenž musí o obhajobu titulu ještě tvrdě bojovat. On i jeho spoluhráči jsou prý teď více uvolnění. "Já hraju finále poprvé v životě, takže si to užívám. Teď se budeme snažit finále do Pardubic ještě vrátit," tvrdí.

Recept na to, jak opět uspět na ledě Sparty, přidává pardubický brankář Ján Lašák. "Musíme se opět spolehnout na obranu a vyrážet do rychlých brejků. V posledních dvou zápasech nás zdobila agresivita před brankou a dobré bránění středního pásma. To musí pokračovat i na Spartě," myslí si slovenský gólman.

Sivek: Chceme s fanoušky oslavovat

Lašákův krajan ve službách Sparty Richard Stehlík tvrdí, že hokejisté pražského týmu se musí přestat svazovat myšlenkami na oslavy titulu. A na poslední zápas zapomenout. "Teď už myslíme na ten další zápas, doma budeme chtít rozhodnout.

Musíme hrát víc přímočaře a tlačit se do brány," řekl sparťanský obránce.

"Hrajeme doma a vedeme 3:2 na zápasy, výhoda je určitě na naší straně," nepřipouští před šestým zápasem komplikace asistent trenéra Sparty Marian Jelínek. Stejně sebevědomý je i útočník Sparty Michal Sivek. "Je třeba přestat na poslední zápas myslet a připravit se na sobotu. Věříme, že nám diváci pomůžou a podělíme se s nima o radost z titulu," tvrdí odhodlaně.

Reklama

Související témata:
  3 : 4 Vsetín - Kladno 3 : 4 dohráno
20240422T18 : 00:00+0200
Vsetín vs. Kladno
Vsetín vs. Kladno
Vsetín
Kladno