Hlavní obsah

Píša v Pardubicích opět nedohrál, šetřil třísla

PARDUBICE

Tři zápasy se důrazný pardubický bek Aleš Píša nervoval při finálové sérii na tribuně nebo u televizní obrazovky. Obránce, který se vrátil před sezónou z Ruska, si hned v prvním zápase poranil třísla.

Článek

„Zřejmě to mám od zad. Doktoři mi je odblokovali a uvolnili sval,“ popisoval třicetiletý hráč léčebnou proceduru. „Ve středu jsem byl zase na ledě, ještě to nebylo stoprocentní, ale hrát se s tím dalo,“ líčil východočeský obránce označovaný za nejlépe placeného hráče extraligy.

Jen díky pardubickému vzepětí ve čtvrtém zápase dostal šanci si ještě v této sezóně zahrát. Jinak by to byl pro něj hokejově mizerný rok. Po návratu si musel odsedět celý distanc za vroubek z předchozího působení v Česku, další zápasy stál kvůli zranění. „Takhle jsem si tu sezónu rozhodně nepředstavoval,“ mudroval.

Duel hvězd
Aleš PíšaxJiří Vykoukal
0Góly0
0Asistence1
0+/-1
2Vyloučení4

Teď má ale stále šanci sezónu ozdobit zlatou tečkou. Včera se hrál hokej, který jeho nátuře sedí. Tvrdý, s množstvím střetů před oběma brankami. Píša hned v osmé minutě pykal za hákování, ale poté si už jeden z nejtrestanějších hráčů soutěže dával pozor. Jenže zápas nedohrál. Za rozhodnutého stavu se raději šetřil na sobotní pokračování finálové bitvy.

Tvrdou hrou se umí prezentovat i sparťanský bek Jiří Vykoukal. Předvedl to hned v první části při strkanici s pardubickým Tomášem Rolinkem. Jenže z pěstní výměny s drobným forvardem vyšel jako poražený stejně jako z celého zápasu.

Reklama

Související témata: