Hlavní obsah

Novým koučem hokejistů Liberce bude Slovák Gregor

LIBEREC

Novým trenérem hokejistů Liberce se stal Slovák Dušan Gregor. Pětačtyřicetiletý kouč v pátek podepsal s bronzovým medailistou této extraligové sezóny smlouvu na dva roky s roční opcí. Gregor ve funkci vystřídá Josefa Palečka, který se rozhodl po čtyřech letech Bílé Tygry opustit.

Foto: www.sport.cz

DEFAULT TITLE

Článek

S hráči se nový trenér poprvé uvidí 2. května, kdy Liberečtí zahájí přípravu na další sezónu. Angažmá na severu Čech přijal Gregor po bezmála měsíčním jednání. Tvrdí však, že se dlouho nerozmýšlel.

"Nabídka z Liberce patří mezi ty, které se neodmítají. Český hokej patří k nejlepším na světě, a tak si nikdy nenechám ujít příležitost podívat se na vaši extraligu. Liberec v ní není dlouho, ale přesto dosáhl pozoruhodných výsledků. Ambice proto musí být velké," uvedl Gregor v tiskové zprávě klubu. Asistentem trenéra zůstane Vladimír Čermák, který pomáhal i Palečkovi.

"Tím, že angažujeme zahraničního trenéra, se pouštíme do neprobádaných vod, ale věřím, že pod novým koučem dosáhneme mnoha úspěchů. Chtěli bychom se prezentovat trochu agresivnějším a bojovnějším stylem než doposud a myslím, že pod Gregorovým vedením se nám to podaří," řekl generální manažer libereckého klubu Ctibor Jech.

Gregor se může pochlubit slovenským titulem, který získal v roce 2004 v Trenčíně a posléze byl vyhlášen slovenským Trenérem roku. Koučoval také Skalici, Košice a naposledy v této sezóně Žilinu, s kterou si zahrál i na turnaji evropských mistrů Super Six, kde jeho tým porazil pražskou Spartu. V Žilině, která se potýkala s ekonomickými problémy a byla letos v extralize poslední, v březnu po vzájemné dohodě skončil.

Do české extraligy už měl Gregor jednou namířeno. Na podzim roku 2005 se mluvilo o tom, že by měl převzít Vsetín, ale nakonec se tak nestalo.

Reklama

Související témata: