Hlavní obsah

Pardubičtí obrat ve finále nedokonali

PRAHA

Hokejisté Pardubic nedokázali ve finálové sérii dovršit obrat z nepříznivého stavu 0:3 na zápasy a v šestém klání v pražské T-Mobile Areně jejich naděje na titul definitivně zhasla. Moeller nabídl Spartě v úvodu přesilovku pět na tři, kterou soupeř využil a dostal se na koně. Východočeši byli v ofenzivě téměř neškodní: na Tomáše Dubu vyslali jen 22 střel.

Článek

Kapitán Miroslav Hlinka se po prohraném finálovém boji neubránil slzám. "Bylo mi to líto. Bůhví, jestli se nám podaří ještě někdy hrát finále, i když věřím, že ano. Emoce nezastavíte," řekl po utkání novinářům slovenský mistr světa z roku 2002 z Göteborgu, který v české extralize získal titul v roce 2004 se Zlínem. "Jsem pyšný na celé mužstvo za to, co jsme v této sezóně dokázali, ale hodně mě porážka mrzí. Byli jsme od toho kousek, a zůstali jsme těsně pod vrcholem. Bylo to asi potřetí v kariéře, kdy mi to bylo po zápase tak líto."

Podle Hlinky bylo v sérii zřejmě rozhodující, že Pardubice prohrály úvodní dva zápasy doma. "Byl to pro Spartu dost velký náskok. Dokázali jsme se vzchopit za stavu 0:3 na zápasy, vyhráli jsme dva zápasy a měli jsme to těžké. Dokázali jsme, že umíme zabojovat," pochvaloval si pětatřicetiletý centr charakter mužstva. "Jeho ukázkou je i uznání, že Sparta byla o ty dva zápasy lepší a nepláčeme, kde se stala chyba."

Po zápase gratuloval svému bratranci v týmu vítězů Jaroslavu Hlinkovi. "Nebylo to žádná zášť, upřímná gratulace. Řekli jsme si, že si zavoláme. Jarda odehrál fantastickou sezonu a v play-off dotáhl Spartu až k titulu. On určitě pojede na nároďák, já možná také, uvidím," dodal Hlinka.

Pucher: Po zápase jsme si chtěli vzít medaili a jít co nejdříve z ledu

Hlinkův krajan Peter Pucher přišel do Pardubic až v průběhu sezóny ze Znojma. Po loňském bronzu s Orly poskočil o stupínek výš. "Rád bych tu postupnost medailí, které jsem minulou sezónu rozjel, dotáhl do konce," doufal Pucher ve zlato v příštím ročníku. "Pardubice jsou mužstvo, které chce hrát o medaili."

V současné době ale prožívá zklamání. Po zápase chtěl při předávání medailí co nejdříve z ledu. "Chtěli jsme si vzít medaili a jít pryč. Který poražený hráč chce vidět oslavy mužstva, které vyhraje," řekl. Také Pucher považoval za klíčovou ztrátu v sérii v prvních dvou domácích zápasech. "Těžko se to otáčí. My jsme se o to pokusili, ale prostě to nevyšlo."

Nejproduktivnějśí hráč play-off Petr Sýkora se v posledním zápase neprosadil

Klíčová prý v sobotu byla první inkasovaná branka. "Každý gól na začátku zápasu ovlivní zápas, dostane vedoucí mužstvo do tempa. My jsme se nechali zbytečně vyloučit, Sparta nás potrestala. Začali jsme špatně, navíc byl hrozný led. Není to výmluva, ale hraje se těžko. Puky hodně skákaly," dodal Pucher.

V pardubickém útoku vyšel naprázdno i nejproduktivnější hráč a nejlepší střelec play-off Petr Sýkora. "Nedařilo se nám. Málo jsme stříleli a bylo tam víc věcí, které rozhodly," podotkl hráč, po jehož zákroku na obránce Karla Pilaře hráli hosté v úvodu ve třech proti pěti a inkasovali první gól od Ondřeje Kratěny.

Reklama

Související témata: