Hlavní obsah

Výborný: Někteří hráči mysleli, že je čeká další trénink

PRAHA

Tradičně v restauraci Svatého Václava na Václavském náměstí či tanečním klubu Misch Masch na Letné slavili hokejisté pražské Sparty svůj extraligový triumf. Oproti loňsku se tak nic nezměnilo, oslavy se jako obvykle protáhly až do ranních hodin. Někteří hráči ještě před návratem domů zamířili zpět do kabiny T-Mobile Areny.

Foto: PRÁVO

Hokejisté pražské Sparty se radují z vítězství v extralize.

Článek

"Půjdeme na pivo, najíme se a vzhledem k tomu, že je sobota, tak to někde bude žít a tam do dokončíme. Mladší kluci nám určitě poradí," plánoval kapitán František Ptáček. Do víru nočního života vyrazila většina hráčů již oholena. Fousy, které si nechávali růst celé play-off, mohli konečně shodit. "Už před zápasem jsem to slíbil kamarádům a známým," přiznal Ptáček, že nepochyboval, že jeho tým finále ukončí již v sobotu.

Hokejisté byli sice unaveni náročným závěrem play-off, na oslavách se to ale neprojevilo. "Spadl z nás ten tlak, takže to bude dlouhé. Chvilková únava se asi projeví, možná si na dvacet minut zdřímneš u stolu, ale pak se probereš a bude se pokračovat. Třeba až do desíti," řekl s úsměvem útočník Jan Hlaváč, který extraligový titul vyhrál poprvé v kariéře. Mistrovské oslavy ale zná, dvakrát se radoval ze zisku zlatých medailí na světovém šampionátu.

Někteří hráči ještě předtím, než vyrazili do města, stihli zajít do sauny či do bazénu, aby více vydrželi. Přímo v hale slavilo vedení klubu v čele s trenéry, manažery a zaměstnanci. "Asi do půl jedné jsme tam poseděli a pak vyrazili domů. Už v šest ráno jsem ale byl opět vzhůru. Byl jsem toho plný, takže jsem nemohl spát. No a v deset jsem byl opět v hale," uvedl trenér František Výborný. Některé svěřence svou přítomností v aréně dost šokoval. "Mysleli si, že je čeká další trénink," smál se Výborný.

Reklama

Související témata: