Hlavní obsah

Hlaváč se pro hokejový titul vrátil do Sparty

PRAHA

Zlato slavil už dvakrát po MS s hokejovou reprezentací, ale klubového triumfu se třicetiletý útočník Jan Hlaváč dočkal teprve letos ve Spartě. „Vlastně jsem se pro český titul před sezónou vrátil z ciziny a mým prvním pocitem po finále byla směs velké radosti i úlevy, že jsme to dotáhli k vítězné tečce,“ vypráví Hlaváč, jemuž loni ležela na stole nabídka na další dva roky ve Švýcarsku.

Článek

„Přišel ale prezident Sparty Sivek a dal mi to samé, co mi nabízeli oni. Nebyl důvod tam zůstávat a šel jsem domů, do svého klubu,“ vysvětluje útočník, jenž v české extralize vždy oblékal pouze dres Sparty.

„Odskočil jsem si pouze na pět let do NHL a loni do Ženevy,“ líčí a dobře si pamatuje, jak minulý rok trochu posmutněle přihlížel mistrovské euforii Sparty. „Po návratu z ciziny jsem viděl od semifinále všechny sparťanské zápasy a fandil. Bral jsem to sportovně, ale říkal si, že bych to taky rád vyhrál. Jsem hrozně šťastný, že mi to teď vyšlo,“ líčí Hlaváč.

Už si dohodl se Spartou roční prodloužení kontraktu. „Až na Kratěnu se snad mistrovský tým udrží pohromadě, budeme zase silní.“ Patří k jejím klíčovým hráčům, byť měl v sezóně problémy nejprve s ramenem a v play-off i s třísly. „Poslední utkání jsem hrál pod injekcemi, skoro jsem nemohl bruslit a dlouho jsem váhal, jestli mám vůbec nastoupit. Na ledě to pak ale přebil zápasový adrenalin. Vlezeš tam a jezdíš, i když to bolí,“ líčí Hlaváč.

Nyní potřebuje klid, aby se mohl případně zapojit do reprezentace. Na MS nechyběl od roku 2003 a trenér Hadamczik s ním počítá i pro letošní šampionát v Moskvě. „Potřebuji pár dní volno a uvidím sám, jak se budu cítit. Pokud to ale bude špatné, nemá cenu, abych tam zacláněl,“ říká jasně.

Reklama

Související témata: