Hlavní obsah

Juniorský mistr světa Grof se vrací do Karlových Varů

KARLOVY VARY

Obránce Jakub Grof sice pomohl Ústí nad Labem vybojovat postup do extraligy, nejvyšší hokejovou soutěž si však zahraje v dresu Karlových Varů. Juniorský mistr světa z roku 2001, který je odchovancem západočeského klubu, se chystá podepsat s HC Energií smlouvu na dva roky s opcí na další sezónu.

Foto: ČTK/Libor Zavoral

Hokejový obránce Jakub Grof (uprostřed) postoupil se spoluhráči z Ústí do extraligy.

Článek

"Očekáváme od něj posílení produktivity a měl by být pro mužstvo platný hlavně při přesilových hrách. Je to sice obránce, ale v první lize ukázal, že umí být vysoce produktivní," uvedl generální manažer Miroslav Vaněk na klubovém serveru.

Pětadvacetiletý Grof se do mateřského klubu vrací po více než třech letech, během nichž působil v první lize. V právě skončeném play-off se stal s pěti góly a čtyřmi asistencemi nejproduktivnějším obráncem. Úspěšně si vedl i v základní části, v níž nasbíral 11 branek a 19 přihrávek. Před prosincovým zraněním ramena byl nejproduktivnějším obráncem druhé nejvyšší soutěže, nakonec ho předstihl Bedřich Ščerban z Třebíče.

V letech 2000 až 2003 odehrál Grof za Karlovy Vary 60 utkání a vstřelil pět gólů, do sestavy se však trvale neprosadil a postupně hrál na střídavý start v Kadani, Mladé Boleslavi, Chomutově, Sokolově a Berouně.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín