Hlavní obsah

Pardubice se připravují na možnost, že přijdou o Sýkoru a Čáslavu

PARDUBICE

Hokejisté extraligových Pardubic by po skončení letošní sezóny mohli přijít o své dva důležité hráče. Vedení poraženého finalisty si je vědomé, že by za určitých okolností mohlo ztratit nejlepšího střelce týmu Petra Sýkoru a jednoho z klíčových obránců Petra Čáslavu.

Článek

Oba reprezentanti, kteří figurují v širší nominaci národního týmu na mistrovství světa v Moskvě, by mohli zamířit do NHL, nebo v Čáslavově případě do Ruska. Nic na tom nemění fakt, že mají s Moellerem uzavřenou platnou smlouvu.

Sýkora nastřílel v této sezóně 49 branek, což neušlo pozorovatelům ze zámořské soutěže. Do ní by však údajně odešel pardubický kanonýr, jehož práva vlastní Washington, pouze v případě zajímavé nabídky. Čáslava by mohl zamířit do ruské superligy, což mu dovoluje i smlouva, v níž má klauzuli, že tam může být na rok za stanovených podmínek uvolněn.

"Tato varianta tady je. Petr bude čekat na svoji případnou nominaci na mistrovství světa, a pak může eventuálně vyjednávat s klubem v Rusku pro příští sezónu. Pokud k tomu dojde, tak budeme dělat všechno proto, abychom Petra nahradili," řekl generální manažer Zbyněk Kusý spolupracovníkovi ČTK. Enormní zájem o jeho služby má údajně například Ufa.

Podle Kusého se navíc nedá vyloučit, že by sedmadvacetiletý Čáslava odešel i do NHL. "Jejich způsob vyjednávání je naprosto jasný a hráč typu Čáslavy je pro ně i věkově zajímavý a lehkou kořistí. A pokud vím, tak o Petra se dva nebo tři kluby zajímají," podotkl Kusý na adresu hokejisty, kterého zatím žádný klub nedraftoval.

Reklama

Související témata: