Hlavní obsah

Slavnostní zakončení extraligové sezóny opět ovládli hráči Sparty

PRAHA

Hokejisté pražské Sparty ovládli stejně jako před rokem slavnostní zakončení extraligové sezóny. Na galavečeru soutěže, který měl premiérově název Hokejista sezóny, zástupci mistrovského celku převzali čtyři ceny. Jejich dominance v dvanáctém ročníku akce však nebyla tak velká jako před rokem, kdy sparťané přišli na pódium celkem sedmkrát.

Článek

Hráči Sparty svůj triumf zopakovali v nejdůležitější kategorii - mistrovské. František Výborný byl poté stejně jako před rokem vyhlášen nejlepším trenérem soutěže, ale tentokrát si pro cenu udělovanou Lidovými novinami nepřišel.

Nejlepší kouč v historii klubu je momentálně na dovolené v zahraničí, a vyslal proto místo sebe dceru Kláru Hlinkovou. Ta na akci dorazila společně s manželem Jaroslavem, jenž byl nejproduktivnějším hráčem soutěže a zároveň jej Mladá fronta Dnes vyhlásila nejlepším hokejistou v play-off.

Dvě ceny získal i Petr Sýkora

Dvě ceny získal také pardubický Petr Sýkora. Reprezentační útočník se stal s 37 góly nejlepším střelcem soutěže a v hlasování fanoušků byl zvolen i Hokejistou sezóny. Jeho klubový spoluhráč Miroslav Hlinka byl vyhlášen Sympaťákem soutěže. Opět se tak potvrdilo, že Pardubice mají nejen nejvyšší průměrnou návštěvnost v extralize, ale i nejaktivnější fanoušky.

Pro dvě ceny si přišli hráči Karlových Varů. Útočníka Petra Kumstáta vyhlásila ČTK nejslušnějším hokejistou soutěže, akce Lukáše Pecha získala Zlatou helmu v hlasování televizních diváků. Nejlepším obráncem extraligy je podle deníku Blesk Lukáš Zíb z Liberce, nejlepším brankářem zvolilo Právo znojemského Jiřího Trvaje, nejlepším nováčkem je podle ČT gólman Jaroslav Hübl z Litvínova a nejlepším rozhodčím čárový Roman Pouzar.

Vítěz 1. ligy (vyhlašuje ČSLH):
Slovan Ústečtí Lvi.
Nejlepší nováček (Česká televize):
Jaroslav Hübl (Chemopetrol Litvínov).
Nejslušnější hráč (ČTK):
Petr Kumstát (Energie Karlovy Vary).
Nejlepší rozhodčí (Komise rozhodčích ČSLH):
Roman Pouzar.
Nejlepší trenér (Lidové noviny):
František Výborný (Sparta Praha).
Nejlepší brankář (Právo):
Jiří Trvaj (Znojemští Orli).
Nejlepší obránce (Blesk):
Lukáš Zíb (Bílí Tygři Liberec).
Nejlepší střelec (Sport):
Petr Sýkora (Moeller Pardubice).
Zlatá helma (za nejlepší akci, BPA):
Lukáš Pech (Energie Karlovy Vary).
Nejproduktivnější hráč (Česká televize a Tipsport):
Jaroslav Hlinka (Sparta Praha).
Nejlepší hráč play-off (MF Dnes):
Jaroslav Hlinka (Sparta Praha).
Sympaťák extraligy (BPA):
Miroslav Hlinka (Moeller Pardubice).
Mistr České republiky (APK LH):
Sparta Praha.
Hokejista sezóny (BPA):
Petr Sýkora (Moeller Pardubice).

Reklama