Hlavní obsah

Hokejisté si během přípravy opět zahrají letní pohár

PRAHA

Všechny extraligové týmy a prvoligový Chomutov budou mít letní přípravu opět po třech letech zpestřenou o hokejový pohár. Start soutěže je naplánován na 7. srpna, finále na 4. září. Obhájcem prvenství z posledního odehraného ročníku je Znojmo.

Článek

Celkem 16 účastníků bylo rozděleno do čtyř skupin po čtyřech. V každé z nich se týmy utkají dvakrát každý s každým systémem doma - venku; vítězové skupin postoupí do semifinále, které by se mělo hrát na konci srpna. V něm bude mít při jediném rozhodujícím utkání výhodu domácího prostředí lépe umístěný tým konečné tabulky extraligy za sezonu 2006/07.

"Rozhodnutí obnovit pohár by mělo být jistým zatraktivněním přípravy pro extraligové týmy, které za start dostanou i finanční příspěvky. Již nyní je jisté, že pohár se bude hrát letos i příští rok. Posléze uvidíme, co dál," řekl v pátek ČTK ředitel extraligy Stanislav Šulc.

Vítěz soutěže může získat zajímavou cílovou prémii. Startovné pro každý tým činí 100 tisíc korun, vítěz semifinále získá dalších 200.000, útěchou poraženému semifinalistovi a následně i finalistovi bude 20 tisíc. Úspěšnější z finálové dvojice vyinkasuje dalších 500 tisíc korun. Nový majitel poháru si tak na své konto připíše dohromady 800.000.

Složení skupin:
A: Litvínov, Kladno, Karlovy Vary, Chomutov.
B: Znojmo, Slavia, Plzeň, České Budějovice.
C: Liberec, Pardubice, Sparta, Ústí nad Labem.
D: Vítkovice, Třinec, Zlín, Vsetín.

Reklama

  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice