Hlavní obsah

Spolupráce s Jirkou Šlégrem je super, pochvaluje si nový litvínovský asistent

Litvínov

Zahrál si za českou reprezentaci na MS 2003, v extralize nasbíral během působení v šesti klubech na 750 startů, končil v nižších soutěžích a poté se někdejší útočník Jindřich Kotrla vydal na trenérskou dráhu. A po dvou letech u litvínovské mládeže se vrací do extraligy na střídačce Litvínova jako jeden z asistentů kouče Jiřího Šlégra. V nové roli už stihl tři zápasy v přípravě. „Těším se na novou sezonu," říká Kotrla v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Josef Pešout

Nový asistent trenéra hokejového Litvínova Jindřich Kotrla.

Článek

Jaké máte první dojmy ze začínajícího trenérského působení u extraligového týmu?

Spolupráce s Jirkou Šlégrem a dalším asistentem Radimem Skuhrovcem je super. Rozumíme si, jsme trenérská parta. V tomto směru musím říci, že jsem zatím získal jen velmi dobré poznatky. Pracuji s útočníky, Radim Skuhrovec s beky a Jirka Šlégr to celé koordinuje.

Od 27. července do 1. srpna sehrál Litvínov už tři přípravné zápasy v rychlém sledu. Co vám z pohledu trenéra naznačily?

Na úvod jsme se střetli v Liberci se Spartakem Moskva, pak doma s Kladnem a taky jsme si zahráli v Litoměřicích. Hodně práce, bylo, je a bude. Tak to v tomto období asi chodí ve všech klubech. Fyzicky jsme na tom dobře, samozřejmě se dál chceme zlepšovat, abychom se ještě zvedli. První zápasy přinášejí i chyby ve hře, které určitě odstraníme.

Nebylo to ale přece jen velké sousto na rozjezd do přípravy?

Takhle jsme to chtěli, abychom neměli delší zápasovou pauzu. Věřím, že po úvodní zátěži se hráči dostali do tempa a budeme na tom dobře.

Máte k dispozici kompletní kádr?

Mladíci Myšák a Baláž jsou s reprezentační osmnáctkou na turnaji Hlinka Gretzky Cup v Břeclavi, do kempu reprezentačního áčka v Jihlavě byli pozváni obránci Doudera a Ščotka.

Jak vnímáte doplnění obrany o Kubáta, Jánošíka, Šticha a Říhu?

Od toho jsou přípravné zápasy, abychom hledali ideální složení obranné řady. Sezona bude dlouhá a víme, v čem je její ošidnost. Často se vyvíjí po sinusoidě. Rádi bychom se drželi v nějakém průměru a dostali se do osmičky.

Vypadá to, že coby trenérský nováček už se nemůže nové sezony dočkat?

Většinu kluků, kteří jsou v extralize trenéry nebo asistenty, znám. Doufám, že pro Litvínov to bude úspěšná sezona a budu mít z trénování radost.

Po sestupu Chomutova se už neskuteční derby. Mrzí vás to?

Zůstane tam ale podkrušnohorský souboj s Karlovými Vary. Jako derby vnímám zápasy Litvínova se Spartou. V lednu se dokonce odehraje tenhle šlágr pod otevřeným nebem v Drážďanech. To bude super zápas.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice