Hlavní obsah

Sparta podepsala útočníka, který před třemi lety odešel

Praha

Přišel si vybojovat smlouvu. A dostal ji. Dvacetiletý hokejový útočník Albert Michnáč podepsal se Spartou dvouletou smlouvu. Poslední tři sezony strávil v kanadské juniorské OHL, v úterý si připsal přípravný zápas proti Slavii a pomohl jedním gólem. O pár hodin později klub zveřejnil dohodu.

Foto: Jan Beneš, www.hcsparta.cz

Albert Michnáč ve sparťanském dresu během přípravného utkání se Slavií.

Článek

„Už před začátkem sezony jsme předesílali, že chceme dávat příležitost našim mladým odchovancům. Albert Michnáč nás v přípravě přesvědčil svými výkony o tom, že si zaslouží šanci v našem A týmu, jeho výkony si velmi pochvaloval i trenér Uwe Krupp. Věříme, že si svou šanci mezi dospělými vybojuje," řekl pro klubové stránky sportovní ředitel Petr Ton.

Před třemi lety se rozhodl Michnáč opustit Spartu, kde v pouhých sedmnácti letech nastupoval nejen za dorostence, ale i juniory, a šel si vyzkoušet kanadskou Ontario Hockey League. Michnáčovi se v ní dařilo, vždyť za 214 zápasů za tři různé týmy nastřádal slušných 167 kanadských bodů.

Čest mít dres s "S" na hrudi

„Za tři roky v Kanadě jsem se naučil spoustu věcí. Na ledě i mimo něj. Rozhodně jsem za tu zkušenost rád. Teď jsem se ale rozhodl, že se chci na rok vrátit do Česka, abych zkusil přejít na seniorský hokej," svěřil se po utkání se Slavií. Za pár hodin se dočkal. Dva roky by měl nosit sparťanský dres.

„Šance ve Spartě pro mě znamená hodně, zvlášť s takovým týmem, který se pro tuto sezonu buduje. Na Spartě jsem vyrůstal a hrál zde skoro celý život. Bude to znít jako klišé, ale je to pro mě obrovská čest, že zase mohu obléknout dres s „S" na hrudi," dodala nová posila pražského klubu.

Reklama

Související témata: