Hlavní obsah

Vítkovice získaly z Plzně do obrany zkušeného Trnku

OSTRAVA

Obranu extraligových hokejistů Vítkovice Steel vyztuží Pavel Trnka. Třicetiletý hráč, který přestoupil z Plzně, dnes v novém působišti podepsal smlouvu na tři roky. Zkušený zadák, který má za sebou sedm sezon v zámoří a 411 zápasů v NHL v barvách Anaheimu a Floridy, měl do Ostravy nakročeno už v průběhu uplynulé sezóny. Kluby jednaly o jeho výměně za Stanislava Jasečka, ale k dohodě došlo až nyní.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Pavel Trnka (uprostřed)

Článek

"Jsme moc rádi, že se nám podařilo takového zkušeného borce získat. Jeho příchod byl jednou z našich letních priorit," řekl ČTK trenér Vítkovic Miroslav Fryčer. "Hráčský trh je úzký a většina hráčů kvalit Pavla Trnky míří za daleko lukrativnějšími smlouvami a penězi do zahraničí. Bude to velká posila, jak do přesilovek, tak jako vyztužení obrany," dodal Fryčer.

Urostlý zadák míří teprve na své třetí extraligové angažmá, vedle mateřské Plzně působil jen pár měsíců v Kladně. Devět roků se Trnka pohyboval v zámořských soutěžích; za Anaheim a Floridu nastřádal v NHL 14 gólů a 63 přihrávek. Po návratu ze Spojených států odehrál tři sezóny za Plzeň, odkud si v závěru posledních dvou extraligových ročníků odskočil na hostování do švédského Leksandu a Malmö. Před čtyřmi roky startoval na mistrovství světa ve Finsku.

"Do obrany jsme potřebovali větší zkušenost a myslím, že tu se nám v přestupním období podařilo získat. Příchodem Pavla Trnky bychom měli mít otázku složení obrany vyřešenou," uvedl Fryčer.

Reklama

Související témata: