Hlavní obsah

Pardubické hokejisty posílí mistr světa Martin Richter

PARDUBICE

Hokejisté Moelleru Pardubice získali první posilu pro novou sezónu. Kádr vicemistra extraligy doplní devětadvacetiletý obránce Martin Richter, mistr světa z roku 2001, jenž v uplynulé sezóně hrál v nižší zámořské soutěži AHL v celku Hartford Wolf Pack, který je farmou New Yorku Rangers. Ve středu o jeho příchodu novináře informoval generální manažer klubu Zbyněk Kusý.

Foto: PRÁVO

Martin Richter

Článek

"Martin s námi podepsal víceletý kontrakt. Zítra přijede do Pardubic a v pondělí ihned naplno naskočí do letní přípravy," řekl Kusý klubovému serveru.

Účastník čtyř světových šampionátů je první posilou úřadujícího vicemistra. "Na příchodu Martina jsme pracovali dlouho, ale až ve středu jsme mohli vše oznámit. Na schůzce Asociace profesionálních klubů jsme stvrdili dohodu s Libercem, odkud Martin vloni odešel na farmu New York Rangers," doplnil Kusý.

Východočeský klub měl Richtra v hledáčku dlouho. "Už jsme jej chtěli získat, když odcházel ze Sparty do Liberce. To bylo před dvěma roky," připojil Kusý na adresu hráče, který loni podepsal smlouvu s New Yorkem Rangers, ale šanci v prvním týmu nedostal.

Richter náhradou za Čáslavu 

V Moelleru má Richter zaplnit mezeru po odchodu Petra Čáslavy do Čerepovce. "Hledali jsme obránce s pravým držením hole. Martin se účastnil čtyř mistrovství světa, jedná o velmi zkušeného a vyzrálého hokejistu."

V nejvyšší soutěži hrál Richter za Olomouc, Karlovy Vary, Spartu a Liberec. Celkem v 380 zápasech nasbíral 81 bodů za 22 branek a 59 asistencí. Působil také v SaiPě Lappeenranta a CSKA Moskva, v zámoří se už marně snažil prosadit do NHL v letech 2001 a 2002.

"U hráčů, kteří se vracejí do české extraligy ze zámoří, bývá menší problém s adaptací do nového prostředí, ale já věřím, že to všechno v pohodě zvládne a prokáže své hokejové kvality v novém působišti," dodal Kusý.

Reklama

Související témata: