Hlavní obsah

Hokejový gólman Čechmánek prodloužil smlouvu v Třinci

TŘINEC

Hokejový Třinec může dál počítat se službami gólmana Romana Čechmánka. Šestatřicetiletý brankář, který na letošním mistrovství světa v Rusku působil v roli české reprezentační jedničky, ve čtvrtek s Oceláři podepsal novou smlouvu na dva roky.

Článek

Čechmánek si prodloužil angažmá ve slezském celku, i když o něj po světovém šampionátu měly zájem i movitější kluby z ruské superligy. Nakonec převážily rodinné důvody.

"Nabídky byly, ta z Omsku velmi lukrativní i na poměry NHL. Ale po společné úvaze s rodinou jsme se rozhodli, že už se nebudu nikam stěhovat a zůstaneme co nejblíž domova," řekl Čechmánek na čtvrteční tiskové konferenci.

Čechmánek do Třince přišel 31. ledna, v poslední den přestupního termínu, ze švédského Linköpingu. Zatímco sezónu dochytal v klubu na hostování, teď ho Třinec získal na přestup. Podle třineckých funkcionářů bylo jednání usnadněné tím, že i hráč se od počátku vzájemných rozhovorů nebránil dalšímu pokračování spolupráce.

"Jednání nebylo úplně jednoduché, ale zato velmi férové a na vysoké profesionální úrovni. Myslím, že tomu pomohlo, že jsme jednali přímo s Romanem a ne agentem," řekl prezident klubu Jan Móder.

Splnili cíl 

Oceláři tak splnili hlavní letní cíl - udržet Čechmánka v mužstvu. Vedení si slibuje, že tým se zkušeným brankářem za zády vyletí tabulkou vzhůru a nebude mít problémy s účastí v play-off. "Roman je velká vůdčí osobnost. Jeho příchod vnesl do kabiny klid a pokoj, tým podrží psychicky. Takovou brankářskou osobnost jsme u nás v extralize nikdy neměli, při vší úctě ani v dobách největší slávy Radka Biegla," prohlásil Moder.

Společná letní příprava je zatím bez Čechmánka. Ten si po náročné sezóně užívá volna a zatím se s trenérem Jiřím Juříkem ani nedohodl na tom, kdy se připojí ke spoluhráčům. "Teprve mi začala dovolená, ale neodpočívám, trénuju pořád," podotkl Čechmánek.

Velké dilema, zda se upsat Ocelářům, podle všeho neměl. "Když člověk přijde do kolektivu, kde se cítí spokojený, byla by škoda odcházet. Mužstvo navíc v play-off ukázalo, že je silné. Až na dva odchody zůstal kádr prakticky celý pohromadě, síla tady zůstala a já věřím, že v další sezóně by mohl být boj o play-off rozhodnutý v náš prospěch daleko dřív," řekl Čechmánek.

Reklama

Související témata: