Hlavní obsah

Ve Vsetíně věří, že noví hráči přijdou příští týden

VSETÍN

Bez větších změn se na novou sezónu chystají hokejisté Vsetína. Vedení klubu má sice rozjednány příchody několika posil, ale ty se vzhledem k nejasné situaci s udělením licence na další extraligový ročník nedaří uzavřít.

Foto: www.hc-vsetin.cz

Zimní stadión ve Vsetíně

Článek

"Příští týden by se to mohlo rozběhnout. Jednáme s několika hráči, ale vzhledem k situaci, která kolem nás v poslední době panuje, je to trochu problematičtější," řekl dnes ČTK sportovní manažer vsetínských hokejistů Alexej Jaškin.

Budoucnost valašského klubu znovu ohrožují dluhy. Jejich soupis a návrh na dorovnání musejí vsetínští představitelé předložit Asociaci profesionálních klubů (APK) nejpozději do 31. května, jinak by v krajním případě mohli přijít o licenci. APK by měla rozhodnout 6. června.

Na nejisté existenci váznou i dohody s případnými posilami. Do přípravy se zatím zapojila jen jediná, gólman Radovan Biegl. Do mužstva se z hostování vrátili Luboš Rob (Sparta), Roman Stantien (České Budějovice) a Jan Hruška (Brno), ale tým se bez výrazného posílení neobejde.

Dres Vsetína už nebudou dále oblékat Slováci Igor Bobček (Trenčín) a Lubomír Sabol, finský brankář Simo Vehviläinen (Lahti), do prvoligové Kadaně přešli obránce Zbyněk Spitzer a útočník Lukáš Duba.

"S Kadaní jsme rozjeli užší spolupráci. Spitzer už tam navíc hrál a Duba bude mít u nás střídavé hostování, můžeme si ho podle potřeby půjčovat," uvedl Jaškin.

Reklama

Související témata: