Hlavní obsah

Brankář Hnilička podepsal v Liberci dvouletou smlouvu

Hokejový brankář Milan Hnilička v sobotu podepsal novou dvouletou smlouvu s vedením extraligového klubu Bílí Tygři Liberec. Olympijský vítěz a trojnásobný mistr světa tak na severu Čech naváže na své dosavadní tříleté působení. Klub o kontraktu informoval v tiskové zprávě.

Článek

Třiatřicetiletý brankář, který odchytal 121 zápasů v NHL, dvakrát pomohl Liberci na třetí místo v extralize. V roce 2005 byl Hnilička vyhlášen nejlepším gólmanem české nejvyšší soutěže, v uplynulé sezóně ovládl brankářské statistiky základní části.

Generální manažer libereckého klubu Ctibor Jech uvedl, že zájem o prodloužení spolupráce měly obě strany. "Poté, co Milanu Hniličkovi skončila smlouva, jsme začali jednat o jejím prodloužení. Výsledkem je nový kontrakt na dva roky, který nám dává brankářskou jistotu a Milanovi šanci splnit si svůj a zároveň i náš sen, tedy zisk mistrovského titulu," prohlásil Jech.

Posila i do útoku 

V příští sezóně bude hostovat v Liberci brankář Michal Fikrt. Na své internetové stránce to oznámil extraligový nováček Ústí nad Labem, kterému pětadvacetiletý gólman patří. Fikrt se pokusí v bronzovém týmu uplynulého ročníku rozšířit svoji chudou bilanci v nejvyšší soutěži.

Bývalý reprezentant do 20 let naskočil v extralize zatím jen do jediného zápasu v ročníku 2001/02, kdy si zachytal šest minut za mateřský Litvínov. Pak působil v Ústí nad Labem, Kadani, Chomutově, slovenské Nitře a od konce loňského roku byl v běloruském klubu Metallurg Žlobin.

Bílí Tygři mají i novou posilu do útoku, smlouvu na dva roky s roční opcí podepsal Lukáš Vantuch. Jihlavský odchovanec hrál za Liberec už v dorostu a v juniorech, poslední dvě sezony pak strávil v nižších zámořských soutěžích. Na přelomu roku se zúčastnil MS do 20 let ve Švédsku, kde čeští reprezentanti skončili pátí.

Reklama

Související témata: