Hlavní obsah

Jágr jedná o posilách! S Kladnem trénují Češi, kteří reprezentovali na MS i OH

Kladno

Sedm porážek z deseti přípravných zápasů jsou pro něj obrovskou výstrahou. Majitel a útočník hokejového Kladna Jaromír Jágr tuší, že kádr pro extraligu, kterou si Rytíři zahrají po pěti letech, bude potřeba posílit, aby byl konkurenceschopný. Středočeský klub proto jedná s brankářem Alexandrem Salákem a Michalem Barinkou. Oba bývalí reprezentanti zatím s Kladnem trénují.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Alexander Salák v dresu české hokejové reprezentace.

Článek

Byla by to pro Rytíře obrovská defenzivní vzpruha, kdyby námluvy se Salákem a Barinkou vyšly. Vždyť oba jsou někdejšími českými reprezentanti, kteří startovali na třech mistrovstvích světa a rovněž před pěti lety na zimních olympijských hrách v Soči.

„Saša s Michalem s námi trénují a o oba máme velký zájem. Jednání o podpisech smluv probíhají, zdaleka ale ještě nejsou u konce,“ prohlásil pro Sport.cz tiskový mluvčí kladenského klubu Vít Heral.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Alexander Salák na tréninku české reprezentace.

Dvaatřicetiletý Salák působil posledních šest let v Kontinentální lize, v níž oblékal dresy Petrohradu, Novosibirsku a v uplynulém ročníku Jaroslavle. Gólman, který startoval na třech MS v letech 2013 až 2015, je aktuálně bez kontraktu.

Kladno v současnosti disponuje brankářským tandemem Lukáš Cikánek–Adam Brízgala, zkušenosti mistra švédské nejvyšší soutěže s Färjestadem z roku 2011 a gólmana se dvěma starty v NHL za Floridu by se mu jistě hodily.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michal Barinka (vlevo) a Alexander Salák (uprostřed) před odletem na ZOH 2014.

O tři roky starší Barinka startoval na světových šampionátech 2007, 2009 a 2010, na kterém získal s týmem vedeným trenérem Vladimírem Růžičkou starším zlato. Poslední dvě sezony strávil obránce, jenž má na svém kontě i 34 startů v NHL za Chicago, v brněnské Kometě, s níž loni slavil extraligový titul.

Zatímco Salák v české nejvyšší soutěži ještě nenastoupil a v dresu Kladna by ho tak čekal debut, Barinka kromě Brna hrál i za Vítkovice a Spartu a má na svém kontě téměř 450 zápasů.

Reklama

Související témata: