Hlavní obsah

Hokejová Sparta začala přípravu, zkouší Jaroslava Nedvěda

PRAHA

Šest týdnů po triumfu v extraligovém finále i v pondělí hokejisté pražské Sparty začali přípravu na nadcházející sezónu. Trenérské duo František Výborný a Marian Jelínek má zatím k dispozici většinu klíčových hráčů z předešlého kádru, chybí pouze útočník Ondřej Kratěna a obránce Richard Stehlík, kteří se vydali na zahraniční angažmá.

Článek

Jedinou jistou posilou je příchod forvarda Michala Havla z Kladna, s týmem se připravuje i bek Jaroslav Nedvěd, kterého klub momentálně zkouší.

"Je to dlouholetý sparťan, teď byl dva roky v Koreji. Pořád je to velice kvalitní hráč, který by nám mohl pomoci v naší situaci. Bude s námi trénovat, půjde s námi i na led a pak se uvidí. Přistoupil na to, jenom budu rád, když to dokáže a přesvědčí nás," uvedl Výborný pro internetový server hokej.cz.

Sedmatřicetiletý obránce oblékal dres Sparty řadu sezón a podílel se na úspěších v minulosti. Zda v klubu bude znovu hrát, netuší. "Bydlím kousek od Sparty a potřebuji se někde připravovat. Domluvil jsem se tedy s managementem a trenéry. Všichni mi řekli, že jim nebudu překážet. Šance, že zůstanu, je hodně malá, jsem totiž strašně starý a ošklivý," řekl Nedvěd s nadsázkou pro klubový web.

První tréninkové dávky v posilovně polykali i obránce Karel Pilař, jenž za Spartu určitě hrát nebude, a slovenský brankář Michal Valent. Talentovaný gólman ve Spartě v juniorském věku působil, v uplynulé sezóně chytal za prvoligovou Třebíč a poté odešel do zámoří. Nyní by měl vytvořit brankářskou dvojici s Tomášem Dubou. Zkušený Dušan Salfický je na odchodu.

"Nemůžeme si držet Tomáše (Dubu) i Dušana (Salfického). Hledá se mu angažmá venku nebo v jiném českém týmu. Valent je tady do brankářského tandemu," uvedl Výborný. Vedle Salfického, Kratěny a Stehlíka Spartu opustili i Ladislav Benýšek, David Vrbata a krátkodobé hostování skončilo Luboši Robovi.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec