Hlavní obsah

Útočník Petr Ton Spartu neopustí, podepsal novou smlouvu

PRAHA

Hokejový útočník Petr Ton bude i nadále oblékat dres pražské Sparty. Nejlepší střelec týmu v posledních dvou sezónách podepsal s vedením úřadujícího extraligového mistra novou smlouvu, která mu skončí až v roce 2011. Hráč, jehož jméno bylo v minulých dnech spojováno se zájmem ruského Metallurgu Magnitogorsk, může nyní Spartu opustit pouze se svolením klubového managementu.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Hokejový útočník Sparty Petr Ton.

Článek

"Petra jsme chtěli udržet už kvůli fanouškům, kteří na něj na Spartu chodí. Petrovi jsme také chtěli dát jistotu do budoucna, protože pevně věříme, že bude svým nesporným hokejovým uměním všechny bavit i nadále," řekl generální manažer Sparty Petr Bříza na oficiálních internetových stránkách klubu.

Minulý kontrakt Tonovi končil v roce 2009, holešovické mužstvo však mohl opustit v případě, že zájemce zaplatí za jeho uvolnění čtyři milióny korun. "Teď můžu odejít jen v případě, že se kluby dohodnou. Budu rád, když mi bude sloužit zdraví a já ještě ve Spartě zůstanu další čtyři roky. Nechci také zklamat vedení, které má o mě takový dlouhodobý zájem, a to i přesto, že mi je třiatřicet," uvedl Ton.

Rusko ho lákalo kvůli Markovi

Přiznal však, že o odchodu do ruské superligy uvažoval. Hlavně s ohledem na lukrativnost nabídky. "Byl jsem venku dlouho. Rusko mě zajímalo z finančního hlediska a také z toho důvodu, že bych si mohl opět zahrát s Honzou Markem. Uvažoval jsem o působení v Rusku, když Honza přemýšlel nad nabídkou Dynama Moskva. Ta ale padla a Honza podepsal v Magnitogorsku, kde už mají limit cizinců naplněný," podotkl Ton, který řadu let působil na severu Evropy.

Třiatřicetiletý Ton působí ve Spartě od roku 2003 a ve čtyřech sezónách nastřílel celkem 96 branek.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240416T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec