Hlavní obsah

Vsetínský klub ví jak z dluhů, peníze od města už nechce

VSETÍN

Vsetínskému hokejovému klubu se podařilo najít řešení, jak uhradit dluh asi 6,4 miliónu korun. Na zasedání zastupitelstva města to řekl místostarosta Vsetína a člen představenstva společnosti Vsetínská hokejová Lubomír Gajdůšek. Žádné podrobnosti ale neuvedl. "V této fázi o tom nemohu mluvit," řekl následně novinářům.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Ilustrační foto

Článek

Klub musí uhradit dluhy, které vznikly v uplynulé sezóně. V opačném případě by nezískal extraligovou licenci. Vsetínská radnice, která je majoritním akcionářem společnosti Vsetínská hokejová, má potřebnou částku na svém účtu připravenu, klub ji proto původně požádal o její uvolnění. Dnes ale klub našel jiné řešení a žádost stáhl.

Zastupitelé se tak původně nejdůležitějším bodem dnešního zasedání vůbec nezabývali. "Vsetínské hokejové se podařilo najít jiný finanční zdroj, peníze tak zůstávají městu," uvedla starostka Květoslava Othová. Zároveň dodala, že město má zájem o další působení hokejového klubu ve městě. "Zajímá nás hlavně podpora hokejové mládeže," poznamenala.

Zachrání klub nejmenovaný sponzor?

Vsetínské problémy by podle všeho měl zachránit nejmenovaný sponzor. "Dnes byla uzavřena smlouva s naším dlouhodobým partnerem," uvedl předseda představenstva nejslabšího extraligového klubu Oldřich Štefl na oficiálním internetovém serveru klubu. Na telefonu k zastižení nebyl.

Otázkou však je, zda se Vsetínu podaří uhradit všechny dluhy, které za poslední roky vytvořil. Do čtvrtka 31. května má představitelům Asociace profesionálních klubů ledního hokeje, která extraligu řídí, předat situační zprávu o stavu svých pohledávek k 30. dubnu letošního roku a návrzích na řešení. Ta rozhodne o tom, zda APK LH potvrdí na svém zasedání 6. června start Vsetína v příštím ročníku nejvyšší soutěže.

Reklama

Související témata:
  1 : 2 Pardubice - Třinec 1 : 2 dohráno
20240416T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
  Kladno - Vsetín zítra 17 : 00
20240417T17 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  Pardubice - Třinec zítra 18 : 00
20240417T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec