Hlavní obsah

Startu Vsetína v extralize už podle Štefla nic nebrání

PRAHA

Startu Vsetína v hokejové extralize už podle předsedy představenstva Oldřicha Štefla nic nebrání. Šéf moravského klubu ve čtvrtek odeslal Asociaci profesionálních klubů ledního hokeje (APK LH) situační zprávu o stavu pohledávek k 30. dubnu letošního roku a návrzích na řešení dluhů. Vsetínští ji měli předložit do dnešního dne, což nakonec podle šéfa soutěže Stanislav Šulc udělali. Zprávu sice odeslali poštou, kopii však v odpoledních hodinách poslali i faxem.

Článek

"Zaslali nám zprávu, ve které přiznali své pohledávky a zavázali se je uhradit do 4. června," řekl Šulc ČTK. Vsetínští přiznali dluhy ve výši přibližně 7,59 miliónu korun plus 14 000 eur, v součtu přibližně osm miliónů.

Základní dluhy vsetínského hokeje tak podle zprávy, kterou si APK LH vyžádala na posledním zasedání v Ústí nad Labem, přesahují sumu 6,4 miliónu, o níž se v poslední době mluvilo. Přesný obsah dokumentu Štefl komentovat nechtěl. "Je tam vše, co v ní mělo být," řekl pouze. Startu šestinásobného mistra, který má v posledních sezónách velké ekonomické problémy, v extralize prý nic nebrání. "Vše je v pořádku," tvrdí Štefl.

Celkové dluhy prý přesahují 40 miliónů

Finanční potíže vsetínského klubu by měl zřejmě vyřešit nový sponzor, jehož jméno ale Štefl odmítl zveřejnit. "Až budou hotovy všechny náležitosti smlouvy, bude firma představena na tiskové konferenci," uvedl. Podle deníku Sport se jedná o vsetínskou firmu Air Comp obchodující se vzduchovými kompresory, sušičkami a filtry, která by se měla stát i spoluvlastníkem klubu. "Bez komentáře," reagoval Štefl na dotaz, zda se jedná o sponzora nebo firmu, která koupí podíl v akciové společnosti.

Podle řady informací jsou však celkové dluhy Vsetína mnohem vyšší a u hokejových i nehokejových subjektů přesahují částku 40 miliónů korun. Sport dnes například uvedl, že čtyři dodavatelé hráčské výstroje zvažují, že budou celkovou pohledávku ve výši dvanáct miliónů korun vymáchat soudně. V tom případě by hokejovému klubu hrozil konkurz.

Reklama

Související témata: