Hlavní obsah

Potvrzeno! Zkušený bek se dohodl s Kladnem

Kladno

Hokejisty Kladna posílil zkušený obránce Michal Barinka. Pětatřicetiletý hráč se s nováčkem extraligy domluvil na roční smlouvě.„Hrál v reprezentaci, v zahraničí a spoustu toho odehrál v extralize. A to je pro nás teď hodně důležité, protože ne všechno se bude vyvíjet podle našich představ. A v takových chvílích se zkušenosti hodí dvojnásob," prohlásil majitel klubu Jaromír Jágr na klubovém webu.

Foto: www.hc-kladno.cz

Michal Barinka byl oficiálně pasován na Rytíře.

Článek

Minulou sezonu odehrál Barinka v barvách Komety. Za poslední čtyři roky vybojoval dvě medaile v extralize. V roce 2016 stříbro se Spartou a v roce 2018 slavil titul s Kometou Brno. Nyní se bude snažit být platným hráčem pro Rytíře, kteří se vracejí do nejvyšší soutěže.

„V pátek v Třinci by měl nastoupit a věřím, že týmu hodně pomůže. V přípravě se jevil velmi dobře, je to výborný hráč. Prostě vysoká kvalita," řekl na Barinkovu adresu trenér Jindřich Lidický.

Odchovanec Českých Budějovic Barinka nastoupil v extralize v 534 zápasech, ve kterých vstřelil 37 branek a přidal 87 asistencí. Vedle MS v roce 2010 Barinka startoval i na dalších dvou světových šampionátech a olympijských hrách v Soči 2014.

„S rodinou jsme se přestěhovali do Prahy, spojili se s Jardou (Jágrem) a domluvili se na spolupráci. Má role je daná, musím něco předat mladším klukům. Motivací je hrát dobrý hokej pro lidi a pomoct klukům držet se v bezpečných patrech tabulky," vyjádřil se Barinka už v sobotu po prvním odehraném utkání za Kladno pro Rytíř TV.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240416T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec