Hlavní obsah

Premiéra v Kometě? Velké zklamání, posteskl si nový trenér Fiala

Josef PešoutSport.czPrávo

Rozpačitý vstup do nového angažmá má za sebou kouč Petr Fiala. V roli hlavního trenéra hokejistů Komety Brno musel spolknout v úvodním kole extraligy porážku na ledě Litvínova 1:2, když jím vedený tým nestačil na houževnatě bojující Severočechy. „Jsem zklamaný,“ netajil Fiala po zápase v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Hlavní trenér hokejistů Komety Brno Petr Fiala na tiskové konferenci.

Článek

V Litvínově jste trenérsky působil v letech 2005-2007. Vzpomněl jste si na to při své nynější brněnské premiéře?

Tehdy jsem byl v Litvínově asistentem hlavního trenéra Václava Sýkory. Byl tam s námi i Jirka Šlégr, který vymýšlel různé oslavy vítězství. Připravoval se na ledě a podstoupil operaci.

Teď jste se Šlégrem, koučem Litvínova, seděl za jedním stolem na tiskovce. Jak zápas hodnotíte?

Vyrovnané utkání se souboji a úsilím z obou stran. Domácí byli přece jen důraznější v situacích jeden na jednoho a ve vlastním předbrankovém prostoru i v našem obranném pásmu. S tím jsme měli problémy. Ve třetí třetině jsme chtěli být aktivní, ale předvedli jsme málo střel a chyběl větší pohyb. Netrefili jsme puk ideálně ani z dorážky. Litvínov si to v závěru ubojoval.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

V souboji o puk (zleva) Jan Hruška z Brna a Viktor Hübl z Litvínova.

Takže, s jakými odjíždíte pocity?

Pro mě osobně je to velké zklamání.

Co vám tedy naznačilo první kolo?

Předpokládal, jsem, že kamkoli přijedeme, nemůžeme si být jistí ani ziskem bodu. Soutěž má sice nějaké adepty na co nejlepší pozice pro play off a finiš sezony, ale momentálně může každý porazit každého.

V neděli Kometu čeká souboj s Třincem. S čím do něj půjdete?

Fanoušci nás po jednom nevydařeném zápase venku určitě nezatratí. Pro nás je důležité, abychom poprvé v sezoně bodovali. Tak jako to bylo těžké v Litvínově, očekávám stejně urputný hokej i ve druhém kole.

V extralize jste naposledy trénoval v roce 2015 v Olomouci. Jak rychle si chcete zvyknout na nadcházející zápasový koloběh v nejvyšší soutěži?

I když jsem v Olomouci pracoval u mládeže, byl jsem s extraligou v kontaktu. Viděl jsem tréninky tamního áčka i zápasy, někdy i dva v týdnu. V tomto směru mohu zopakovat jen svoje tvrzení, že ani v případné roli velkého favorita není předem dané, že vyhrajete.

Reklama

Související témata: