Hlavní obsah

Nejhorší tým hokejové extraligy bude hrát opět baráž

VELKÁ BÍTEŠ

Jen se čtrnácti celky místo původních patnácti byl rozlosován nový ročník hokejové extraligy. Los už se totiž netýkal čerstvě vyloučeného Vsetína, kterému Asociace profesionálních klubů ledního hokeje (APK) neudělila kvůli problémům s hospodařením licenci. První kolo nejvyšší české hokejové soutěže odstartuje 14. září 2007, základní část skončí 21. února 2008.

Článek

V úvodním kole se utkají Třinec s Kladnem, Plzeň s Vítkovicemi, Liberec s Ústím nad Labem, Litvínov se Znojmem, Pardubice s Karlovými Vary, Slavia s Českými Budějovicemi a Zlín přivítá mistrovskou Spartu. „Opačná čísla dostaly Sparta se Slavií, Litvínov s Ústím nad Labem a Třinec s Vítkovicemi. Zabránili jsme tak tomu, aby se ve stejném termínu hrálo současně na dvou blízkých stadiónech,“ uvedl Šulc.

V herním systému extraligy dochází oproti minulé sezóně pouze k jediné změně. Po základní části ještě neskončí sezóna ani pro mužstva na jedenáctém až čtrnáctém místě. „Utkají se ještě dvoukolově mezi sebou. Dosavadní bodový zisk se jim bude samozřejmě započítávat. Tyto celky si prodlouží sezónu a navíc nebudou moci posílat na hostování hokejisty do týmů, které se probojují do play-off,“ vysvětlil Šulc.

Nejhoršího z nich poté čeká baráž hraná na čtyři vítězné zápasy s vítězem první ligy. Vítěz bude účastníkem extraligy pro sezónu 2008/09. Letos se baráž nehrála, vítěz první ligy postoupil automaticky.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice