Hlavní obsah

Vyloučený hokejový Vsetín ovládlo zklamání

kez, čfoPrávo

Naštvání, lítost, zklamání i pocit křivdy. To vše bylo po oznámení verdiktu Asociace profesionálních klubů o vyloučení ze soutěže cítit ve Vsetíně, jehož hokejisté s největší pravděpodobností opustí po třinácti letech extraligu.

Foto: /www.hc-vsetin.cz

Ilustrační fotografie

Článek

„Dozvěděl jsem se tu hroznou zprávu ve středu odpoledne a musím říci, že jsem v žádném případě nečekal, že by APK mohla Vsetín vyloučit. Cítím to jako akci namířenou proti našemu klubu, chtějí se nás prostě zbavit,“ tvrdil zaskočený trenér Jan Neliba, který už tři týdny vede přípravu mužstva na suchu.

„Vůbec nevím, co teď říci hráčům. Začne se tu šířit nervozita, protože všichni pevně věřili, že Vsetín licenčním řízením projde a že bude extraligu hrát dál. Snad má odvolání šanci na úspěch, jinak tu asi nastane soumrak hokeje,“ uvedl kouč.

Po vyřazení Vsetína z extraligy na jednání APK nikdo netušil, co bude s valašským klubem dál a jakou soutěž bude šestinásobný mistr smět hrát. „To není otázka pro nás,“ tvrdil ředitel extraligy Stanislav Šulc. „Na toto snad ani řády nepamatují,“ připustil prezident APK Ctirad Jech. Zdá se prakticky téměř nemožné, aby Vsetín rozšířil šestnáctičlennou první ligu.

Vsetínské ekonomické potíže začaly už před šesti lety zatčením dlouholetého mecenáše Romana Zubíka. Nepomohl ani příslib zahraničního kapitálu, nejasná majetkoprávní situace odradila většinu sponzorů od investice do valašského klubu, který od té doby finančně zachraňovalo město. Letos v květnu jeho přiznané dluhy přesáhly osm miliónů korun, jenže tato částka může být ještě několikanásobně vyšší, hlásí se totiž hráči s nevyplacenými pohledávkami a ozývají se i další věřitelé.

Radnice ve Vsetíně bude bojovat 

Nejvyšší představitel klubu Oldřich Štefl před týdnem ale ubezpečoval, že klub našel silného sponzora a vsetínský hokej proto ani nepožadoval další finanční pomoc od zastupitelstva. „Je s podivem, že nám po uplynutí sezóny a po splnění všech podmínek stanovených APK řeknou, že jsme je neplnili,“ uvedla pro ČTK vsetínská starostka Květoslava Othová.

„Jsme připraveni verdikt APK rozporovat všemi právními prostředky,“ doplnil místostarosta Vsetína Lubomír Gajdušek. „Jako největší akcionář společnosti Vsetínská hokejová určitě budeme iniciovat odvolání,“ dodala mluvčí radnice Eva Stejskalová, podle níž bude město klub podporovat i bez extraligové příslušnosti. „Cílem naší podpory je hlavně mládežnický hokej.“

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice