Hlavní obsah

Našlápnul a mistra zlomil. Můj nejlepší zápas, usmíval se sparťanský hrdina

Praha

Ujal se role sparťanského spasitele. Hokejový útočník Lukáš Rousek byl v libeňské aréně po bitvě s mistrovským Třincem opěvovanou postavou, vždyť tři minuty před koncem základní hrací doby dokonal střelou pod víko velký obrat Pražanů.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Lukáš Rousek ze Sparty střílí třetí gól. Vlevo je brankář Třince Petr Kváča.

Článek

Pomohla k němu přitom jednoduchá akce. Kanadský obránce Blain ze středního pásma nahodil kotouč na branku, mladík Kváča ho nezkrotil a dojíždějící Rousek provedl zakončení mazácky. „Domluvili jsme se, že našlápnu a buď zkusíme hybridní icing, nebo dáme puk na gólmana. Chystal jsem se na bekhendovou kličku, ale v poslední chvíli jsem rozhodnutí změnil, protože jsem měl strašnou rychlost," vykládal dvacetiletý šikula, jenž nabírá formu.

Před začátkem sezony absolvoval nováčkovský kemp Buffala, které ho v červnu draftovalo v 6. kole. V úvodních dvou extraligových duelech se na ledě necítil podle představ. „Možná kvůli cestování a jinému stylu hokeje. Po návratu z Ameriky byl tohle můj asi nejlepší zápas," ujišťoval syn bývalého forvarda Martina Rouska, jenž čtvrteční duel pozorně sledoval.

„Táta mi říkal, že první třetina byla z naší strany taková všelijaká a pak se to zlepšilo. Souhlasil jsem, já mu nemůžu nějak odporovat," smál se.

Soupeře ještě v samém závěru dorazil střelou do opuštěné branky Smejkal a Pražané po bláznivých utkáních s Plzní a v Liberci konečně urvali tříbodovou výhru. Přitom dvě třetiny to vypadalo na oslavný třinecký večer. Před reprezentantem Bartošákem dostal mezi tyčemi tentokrát přednost talentovaný Kváča a vedl si velmi dobře. Tým držel, lapil 32 střel, přesto porážce nezabránil. Oceláři stejně jako v derby s Vítkovicemi nakonec ztratili dvougólový náskok.

„Jsme hodně zklamaní, dva zápasy jsme měli ve svých rukách a oba nám protekly mezi prsty," štvalo beka Milana Douderu. „V kabině jsme si řekli, že jsme ko...i. Zase jsme jim to darovali. Na chvíli jsme polevili, vznikly hloupé chyby a Sparta je potrestala," zlobil se.

Reklama

Související témata: