Hlavní obsah

Hokejista Vaic si věří, tlak ve Spartě prý ustojí

PRAHA

Měl nabídky z Ruska, ale když se ozvala Sparta, neváhal. Slovenský útočník Lubomír Vaic je zatím největším úlovkem hokejového mistra, který si 30letého hráče pojistil na dva roky. „Těším se. Je to pro mě ohromná výzva,“ říká Vaic, který byl v sezóně 2005/06 druhý v kanadském bodování základní části extraligy.

Článek

Na jeho šikovné zakončení Pražané chtějí sázet. Zvlášť když jejich nejproduktivnější hráč Jaroslav Hlinka vyrazí hledat štěstí do zámoří. „Tlaku se nebojím, ustojím to,“ věří si posila.

Bývalým parťákům z Liberce ale vicemistr světa z roku 2000 nestihl ani připravit rozlučku. „Ve hře byla i varianta, že za Bílé Tygry ještě budu hrát. Tak jsme se domluvili i s libereckým manažerem. Jenže za dva dny jsem se na internetu dočetl, že už o mě nemají zájem,“ mrzí ho. Uznává ale, že minulá sezóna přesvědčivá nebyla. „Hrálo v tom roli taky zranění. Když jsem se vrátil, nedostal jsem na ledě tolik prostoru,“ připomíná ročník, v němž nastřádal jen 18 kanadských bodů.

Včera byl Vaic na Spartě podepisovat kontrakt u manažera Petra Břízy. „Před rokem jsem proti němu ještě nastupoval. Bylo to trochu zvláštní,“ připouští. V pražské kabině ho čeká placení zápisného a zvykání si na nové spoluhráče.

„S Tomášem Dubou jsme hráli ve finské Lappeenrantě, znám se s i Honzou Tabačkem. To bude bez problémů. Nikdy jsem se žádným sparťanem nevedl válku,“ usmívá se hráč se zkušenostmi z Magnitogorsku nebo berlínského Eisbärenu. Ve statistikách má i devět zápasů za Vancouver Canucks.

Do 30. června bude Vaic bydlet v hotelu, mezitím se kromě tréninku chce probírat i nabídkami na bydlení. „Prahu moc neznám, tak se pustím do jejího poznávání.“ Jen mu budou chybět hory, kterých si tři roky užíval v Liberci. „Přes sezónu máme lyžování stejně zakázané, ale jinak není problém do Liberce zajet. Vždyť je to kousek,“ nevidí před sebou problém.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články