Hlavní obsah

Fanoušci Vsetína protestují i formou internetové petice

VSETÍN

Příznivci hokejistů Vsetína vytáhli do boje proti rozhodnutí Asociace profesionálních klubů (APK), která minulý týden kvůli nesplněným licenčním podmínkám vyřadila šestinásobného mistra z extraligy. Vsetínští fanoušci zorganizovali na pátek protestní pochod městem a rozjeli internetovou petici, jejímž prostřednictvím už postup APK odsoudilo přes tisíc lidí.

Foto: /www.hc-vsetin.cz

Ilustrační fotografie

Článek

Pátečním průvodem hodlají příznivci valašského klubu vyjádřit svůj nesouhlas s rozhodnutím APK. S podporou hokejových fanoušků z dalších měst projdou Vsetínem a zastaví se u zimního stadiónu na Lapači, kde by se mohli setkat i s členy klubového vedení a představiteli radnice, která je většinovým vlastníkem hokejového oddílu. "Očekáváme například paní starostku Othovou," uvedl v tiskovém prohlášení hlavní organizátor akce Alexej Zatyko.

Během pátku by představitelé klubu rovněž měli oznámit, u které instituce hodlají verdikt APK napadnout. Právníci zvažují, zda u hokejové arbitráže, nebo civilního soudu. "Naši právníci to mají v rukou, v pátek se chceme rozhodnout, jaké kroky podnikneme," uvedl ve čtvrtek pro ČTK šéf klubu Oldřich Štefl.

Fanoušci vedle pátečního pochodu protestují i formou internetové petice. Na adrese chcemevsetinvextralize.nazory.cz. už svůj nesouhlas s vyřazením hokejistů vyslovilo přes tisíc lidí z celé republiky. "Jsme přesvědčeni, že Vsetín byl vyloučen neoprávněně, a proto považujeme za nutné dát svůj názor najevo," uvedl Zatyko.

Reklama

Související témata: