Hlavní obsah

Vsetín se proti vyloučení z hokejové extraligy odvolá k arbitráži

VSETÍN

Hokejový klub ze Vsetína se bude dodatečného udělení extraligové licence domáhat u arbitrážní komise Českého svazu ledního hokeje. Pokud by u ní se svými argumenty neuspěl, obrátí se na civilní soud. V pátek to řekl předseda představenstva Vsetínské hokejové Oldřich Štefl. "Podali jsme podnět k arbitrážnímu řízení. Rozhodnutí valné hromady totiž nejde dát k civilnímu soudu," prohlásil Štefl.

Foto: /www.hc-vsetin.cz

Ilustrační foto

Článek

Klub tedy neměl na vybranou. Vzhledem k tomu, že z nejvyšší soutěže ho odebráním extraligové licence na příští sezonu vyřadila valná hromada Asociace profesionálních klubů (APK), musí se v první fázi odvolat k hokejové instituci.

"Neměli jsme jinou možnost. Teprve kdybychom neuspěli v arbitrážním řízení, můžeme se obrátit na civilní soud," vysvětlil Štefl. Kdy tříčlenná arbitráž pod vedením prezidenta plzeňského klubu Tomáše Krále zasedne, ještě není jasné. "Nevím, oni nám to snad včas oznámí," podotkl vsetínský funkcionář.

Vsetín je bez licence od minulé středy, když APK šestinásobného mistra kvůli nesplnění licenčních podmínek nepustila do nového ročníku extraligy. Argumentovala tím, že složená sedmimiliónová garance nesplňovala podmínky APK a klub ke stanovenému datu nevyřešil všechny své finanční závazky.

Proti verdiktu APK budou v pátek ve městě v průvodu protestovat i vsetínští fanoušci.

Reklama