Hlavní obsah

Po Hlaváčově odchodu čeká hokejovou Spartu obměna kádru

PRAHA

Po odchodu dalšího klíčového hokejisty Jana Hlaváče do Tampy Bay čeká pražskou Spartu obměna osy týmu i širšího kádru. Mistrovský tým vedle Hlaváče opustili i útočníci Jaroslav Hlinka s Ondřejem Kratěnou, do NHL zamířil také slovenský obránce Richard Stehlík. V jednání je zatím pouze příchod zkušeného Petra Nedvěda, jenž ale čeká na nabídku ze zámoří.

Článek

Ze Sparty po sezóně odešel také gólman Dušan Salfický, jehož posunul do role dvojky Tomáš Duba a loňská posila tak zamířila do ruského Nižného Novgorodu. Pražský tým opustili také zadák Ladislav Benýšek a útočníci David Vrbata s Lubošem Robem. Přišel brankář Martin Štefl ze Vsetína a útočníci Ľubomír Vaic z Liberce, Michal Havel z Kladna či David Švagrovský, jenž naposledy působil v celku Arizona Sundogs v zámořské nižší soutěži CHL.

Na zvučnější posily zatím fanoušci Sparty čekají. Klub je sice domluven s centrem Nedvědem, ale pětatřicetiletý útočník ještě bude čekat na vývoj situace v NHL. "Domluvili jsme se na rok, obě strany jsou spokojené, ale může to změnit eventuální nabídka z NHL. Od prvního července budu volným hráčem a dva tři týdny budu čekat, jestli se něco neobjeví," řekl deníku Sport Nedvěd, jenž má za sebou nepodařený ročník v NHL, kde hrál za Philadelphii a Edmonton.

Spartu zajímá i Ujčík

Se Spartou trénuje i Nedvědův starší bratr Jaroslav, který působil poslední dvě sezóny v korejském Anyangu; teoreticky by se tak mohli potkat v jednom týmu. V hledáčku má Sparta mimo jiné prý také Viktora Ujčíka, jemuž skončila smlouva v Kärpätu Oulu, či slovenského reprezentanta Tibora Melichárka, jenž měl hrát v Novosibirsku, ale klub smlouvu zrušil.

Mistr z posledních dvou let, který bude v lednu reprezentovat Českou republiku na turnaj evropských šampionů Super Six v Petrohradu, tak citelné oslabení nečekal. "Utrpěli jsme těžké ztráty, je to krutá daň za úspěch. Odešli nám včetně Ondry Kratěny tři klíčoví útočníci, navíc jsme přišli o obránce Stehlíka, který se každým rokem zlepšoval," podotkl Bříza.

"Jako klub jsme proti tomu bezmocní, nemůžeme nic dělat. Je to zkrátka už tvrdá realita. Rozpadla se nám důležitá vazba, stavěli jsme tým právě kolem Hlinky a Hlaváče. Byly to velké osobnosti mužstva, na ledě i v kabině," dodal.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články