Hlavní obsah

Tisíc fanoušků protestovalo proti vyřazení Vsetína z extraligy

VSETÍN

Na tisíc fanoušků v ulicích Vsetína protestovalo proti vyřazení místního hokejového klubu z extraligy. Poklidný dav příznivců prošel nejrušnější vsetínskou Smetanovou ulicí od fotbalového k hokejovému stadionu na Lapači. Během stominutové akce se pak za řečnickým pultem vystřídali představitelé klubu i radnice, kteří ujistili, že vyvinou maximální úsilí pro to, aby klub znovu získal extraligovou licenci.

Článek

"Budeme bojovat," uvedl před burácejícím davem fanoušků předseda představenstva klubu Oldřich Štefl, který podal proti rozhodnutí Asociace profesionálních klubů odvolání k arbitráži Českého svazu ledního hokeje.

Ve Vsetíně demonstrovali svůj nesouhlas s vyloučením šestinásobného mistra z extraligy nejen místní. Připojily se k nim i desítky fandů jiných klubů. Nejvíce jich na Valašsko dorazilo z Litvínova, ale v zástupu se objevily i postavy ve vítkovických, libereckých nebo třineckých dresech, kteří během průvodu městem skandovali hesla proti APK. I když na místě srazu u fotbalového stadionu se sešlo pět stovek lidí, během pochodu se jejich počet zdvojnásobil.

Největší ovace si vysloužil Biegl

"Nedáme se, Vsetín bude v extralize ostatním týmům dělat problémy i dále," hlásal brankář Radovan Biegl, který si vysloužil jednoznačně největší ovace. Jeho proslov byl výkřiky a aplausem z publika přerýván nejčastěji.

Ke shromáždění nemluvili jen Biegl a Štefl, mikrofon si postupně předali hlavní organizátor protestu Alexej Zatyko, předsedkyně vsetínského fanklubu Ludmila Eliášová, vsetínský básník Jakub Chrobák, starostka Květoslava Othová a trenér Rostislav Vlach. "Musím vám poděkovat za obrovskou podporu, kterou od vás cítíme. Věřím, že to dobře dopadne," řekl Vlach.

S prostorem pro členy APK se nepočítalo  

Oficiální protestní akce skončila po hodině a čtyřiceti minutách. Dav se ale nerozešel, fanoušci dále v kroužcích debatovali s představiteli klubu i radnice. "Jsme určitě spokojeni. Chtěli jsme dát najevo, že to není jenom pár jedinců ve Vsetíně, kteří si myslí, že vyřazení Vsetína z extraligy nebylo fér," prohlásil jeden z organizátorů Václav Trávníček. Podle něj se neuvažovalo o tom, že by mohl dostat i prostor některý z členů APK, kteří pro vyřazení Vsetína hlasovali. "O tom jsme nepřemýšleli. Bylo by to stejně bezpředmětné, protože předpokládám, že fanoušci by ho nepustili ke slovu," řekl Trávníček.

Další protesty nyní vsetínští příznivci nepřipravují. "Ale nevylučujeme, že budou. Zatím to byla první akce a teprve si to musíme nějakým způsobem setřídit v hlavách," řekl Trávníček a upozornil, že s velkým ohlasem se setkává petice na webu chcemevsetinvextralize.nazory.cz. K dnešnímu dni už ji podepsalo přes tři tisíce lidí.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec