Hlavní obsah

Jágr získal posilu do branky! S Kladnem podepsal gólman, který dotáhl Slováky k senzaci

Praha

Hokejové Kladno se rozhodlo reagovat na nepodařený start do extraligy, v níž má po čtyřech odehraných zápasech na kontě jediný bod. Rytíři hlásí posilu do brankoviště, kterou ale není gólman Alexander Salák, jenž s týmem už několik týdnů trénuje. Na roční smlouvě se majitel klubu Jaromír Jágr domluvil s čtyřiadvacetiletým Slovákem Denisem Godlou.

Foto: Profimedia.cz

Slovenský brankář Denis Godla při utkání s Dánskem na letošním MS v Košicích.

Článek

Godla si jméno udělal na juniorském světovém šampionátu v roce 2015, na němž dotáhl slovenskou hokejovou dvacítku k zisku senzačního bronzu. Nejenže byl vyhlášen nejlepším hráčem turnaje a zároveň zařazen do All-Star týmu, získal i cenu pro nejužitečnějšího hráče celého šampionátu.

„Příchodem Denise jsme chtěli zvýšit konkurenci v našem brankovišti," vysvětlil Godlův příchod kladenský trenér a sportovní manažer David Čermák.

„Bude záležet jen na něm, kdy se bude cítit připravený. Není však vyloučeno, že by mohl odchytat utkání ve Zlíně, ale o tom se ještě v průběhu týdne rozhodneme," nevyloučil Čermák, že by Godla mohl zažít premiéru za Rytíře už v pátek, kdy aktuálně předposlední celek extraligové tabulky nastoupí na ledě toho posledního.

Godla poslední tři sezony strávil ve finské nejvyšší soutěži za tým KalPa Kuopio, na letošním domácím seniorském mistrovství světa pak za Slovensko odchytal dva zápasy.

„Čekal jsem nabídky ze zahraničí. Neřešil jsem, jestli to bude z Finska, Švédska či Česka. Velmi mě těší, že jsem se dohodl s Kladnem. Domluvili jsme se docela rychle, během dvou dní," prohlásil Godla.

„Cítím se fajn a můj zápasový start je na dobré cestě. Mám kondici i potřebně natrénováno. Pokud trenéři řeknou, abych chytal už o víkendu, budu na to připravený," doplnil Godla, který v minulosti chytal i v KHL za Slovan Bratislava.

V Kladně by měl vytvořit brankářský tandem s Lukášem Cikánkem. Dosavadní dvojka Adam Brízgala má vyřízené střídavé starty do prvoligového Ústí nad Labem, s nímž Rytíři od probíhající sezony úzce spolupracují.

S Kladnem i nadále trénuje někdejší reprezentační gólman Alexander Salák, který ale nejspíš čeká na vhodnou nabídku ze zahraničí.

Reklama

Související témata: