Hlavní obsah

Vsetín zvažuje předběžné opatření, jímž by posunul ligový start

PRAHA

Funkcionáři vsetínského hokejového klubu, který byl kvůli nesplnění licenčních podmínek vyřazen z extraligy, zvažují podání návrhu na předběžné opatření. Tím by chtěli zamezit zahájení nového ročníku nejvyšší domácí soutěže před vyřešením svého případu. V sobotu to uvedl server www.tyden.cz, podle nějž se navíc o celou kauzu může začít zajímat i Úřad pro ochranu hospodářské soutěže.

Foto: www.hc-vsetin.cz

Zimní stadión ve Vsetíně

Článek

Vsetínští činovníci se v pátek odvolali k arbitráži, která může zvrátit rozhodnutí Asociace profesionálních klubů o ztrátě licence. Pokud neuspějí, přijde zřejmě na řadu civilní soud.

Předseda představenstva Vsetínské hokejové Oldřich Štefl serveru rovněž potvrdil, že klub zvažuje podání návrhu na předběžné opatření, které by zamezilo startu extraligy před vyřešením případu. "Je to velmi pravděpodobné," řekl Štefl. "Pokud extraliga začne, jen velmi těžko do ní budeme moct vstoupit."

Podle oslovených právníků je podobné řešení nestandardní a jeho výsledek jen velmi těžko odhadnutelný. "Byť bych jako soudce podobné rozhodnutí neudělal, teoretická možnost tu je," uvedl Karel Marek z katedry obchodního práva Masarykovy univerzity v Brně. Vsetín by podle Týdne musel v argumentaci doložit, že hrozí výrazné poškození klubu.

Podle Šulce odstartuje extraliga včas 

"Podobnými vyhlídkami se vůbec nezabýváme, platí to, že je extraliga připravena odstartovat včas (14. září) a se čtrnácti účastníky," prohlásil ředitel nejvyšší domácí soutěže Stanislav Šulc. "Jaké budou další kroky Vsetína, zatím nevíme, v současné době je neřešíme," dodal.

Úřad na ochranu hospodářské soutěže se zatím případem nezabývá, jeho šéf Martin Pecina nicméně tuto možnost nevyloučil. "Zatím je to pro nás čerstvé, nelze však vyloučit, že tyto skutečnosti prošetříme," řekl Pecina. "Vrcholový sport patří do naší kompetence stejně jako jiné oblasti hospodářské činnosti."

Antimonopolní úřad letos již zkoumal chystané uzavření hokejové extraligy a licenční podmínky spojené s přistoupením nových klubů. Riziko vysokých pokut nakonec podle Týdne výrazně přispělo ke zrušení vstupní kauce ve výši 25 miliónů korun pro vítěze první ligy.

Reklama

Související témata: