Hlavní obsah

Šlégr se dal na podnikání, ale s hokejem se končit nechystá

Hokejový obránce Jiří Šlégr začal s podnikáním, ale brusle ještě nějaký rok na hřebík pověsit nehodlá. Šestatřicetiletý olympijský šampion z Nagana, mistr světa z Vídně z roku 2005 a vítěz Stanleyova poháru s Detroitem však už začíná myslet na zadní vrátka po skončení kariéry. V Teplicích otevřel se spoluhráčem z Litvínova Janem Hranáčem polárium. Tato léčba chladem pomáhá i sportovcům k regeneraci.

Foto: PRÁVO/Lukáš Táborský

Jiří Šlégr a Liběna Hlinková v zajetí oslav na Staroměstském náměstí v Praze po vídeňském triumfu na MS.

Článek

"Člověk by měl něco dělat, až skončí, nemůže sedět doma. Chtěl jsem zvolit něco, co souvisí se sportem," řekl ČTK Šlégr. Teplice zvolil nejen kvůli blízkosti bydliště. "Lázně nám vyšly vstříc, jezdí sem kolem padesáti tisíc lidí. Také tu tráví čas spousta profesionálních sportovců," uvedl svalnatý zadák.

Kryoterapie ho zajímala. "S věkem u sportovce přichází bolest a člověka zajímají možnosti regenerace. Bylo to zajímavé a tady v okolí nic podobného nebylo. Ekonomická stránka také hrála roli, to je samozřejmé." Šlégr přiznal, že o tomto druhu podnikání začal přemýšlet i poté, co se podrobil transplantaci ploténky. "Člověk si ještě více uvědomí, že nejdůležitější je zdraví a rodina," řekl hráč, který v NHL působil ve Vancouveru, Edmontonu, Pittsburghu, Atlantě, Detroitu a Bostonu.

Uvidíme za rok

Zatím netuší, zda zůstane po skončení kariéry v podnikání u tohoto oboru, nebo zkusí i něco jiného. I když chvíli po operaci pochyboval o pokračovaní kariéry, v průběhu uplynulého ročníku naskočil do extraligy a rád by ještě hrál, dokud to zdraví povolí. "Jestli to bude jen rok, nebo víc, teď nechci předvídat. Mám v Litvínově smlouvu na rok a uvidíme, co pak řekne moje tělo," uvedl jeden z devatenácti členů Triple Gold Clubu hokejistů s třemi nejcennějšími tituly.

Po minulých problémech se může tentokrát chystat na sezónu v letní přípravě naplno. "Loni jsem začal sezónu pozdě a nebyla podle mých představ. Musím si z toho vzít pozitivní i negativní věci. Je dobře, že teď můžu přes léto naplno trénovat," pochvaluje si Šlégr.

Ve vyrovnané nejvyšší soutěži byl Chemopetrol jednu dobu i na prvním místě, ale nakonec se propadl na dvanácté místo a do play off nepronikl. "To první místo bylo zadostiučinění, protože nám lidé nevěřili. Ale nakonec to dopadlo špatně. Musíme se z toho poučit a dát do toho všechno, abychom se dostali do play-off," prohlásil Šlégr.

Reklama

Související témata: