Hlavní obsah

Hradec Králové - Sparta 4:2Mountfield jede, vyhrál počtvrté v řadě, Pražané venku znovu bez bodu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
26. Smoleňák 1 : 0
38. Forman 1 : 1
48. Pavlík 2 : 1
51. Perret 3 : 1
54. Růžička 3 : 2
60. Smoleňák 4 : 2
Záznam online reportáže

Praha

Hokejisté Hradce Králové porazili v utkání 5. kola extraligy Spartu 4:2. Východočeši si tak připsali po prohře v úvodním kole čtvrtou tříbodovou výhru po sobě, naopak Pražané prohráli venku i potřetí v sezoně. Rozhodlo se až ve třetí třetině, kterou vyhráli hráči Mountfieldu 3:1. Dva góly dal kapitán vítězů Radek Smoleňák.

Foto: David Taneček, ČTK

Zprava Mislav Rosandič z Hradce Králové, Martin Dočekal ze Sparty, Filip Pavlík z Hradce Králové a Lukáš Cingel (zády) z Hradce Králové.

Článek

Už na konci druhé minuty byl ve velké šanci Radovan Pavlík, radost mu ale sebral brankář Sedláček. Ani jeho protějšek Mazanec se nenechal zahanbit, když schoval do lapačky puk po střele Buchteleho, jenž zakončil přečíslení dvou na jednoho s Růžičkou. Další příležitosti měli Chalupa a Sukeľ, ale když se neujala ani Rosandičova rána, vydrželo bezbrankové skóre až do první přestávky.

Zkraje druhé části se při šancích sparťanů dvakrát vyznamenal Mazanec. Přesně po 25 odehraných minutách se vůbec poprvé v utkání vylučovalo, ale hříšník Košťálek pykal jen 41 sekund. Sedláček sice ještě skvěle vykryl Jerglovo zakončení z kruhu bez přípravy, následně se však před něho po buly dostal osamocený Smoleňák a blafákem do bekhendu otevřel skóre. Odpovědět mohl brzy Řepík, jenže tvrdou ranou po ledě minul.

V polovině základní hrací doby napřáhl Filip Pavlík a Sedláček za pomoci levé tyčky vytěsnil puk levým betonem. Vzápětí byl prvním potrestaným hráčem domácích Zámorský, jeho spoluhráči se však bez větších potíží ubránili. Pražané se přesto dočkali vyrovnání, když ve 38. minutě dostal kotouč za Mazancova záda Forman.

Ve třetím dějství nejprve zachránila Sedláčka branková konstrukce, která zazvonila za jeho zády po Perretově ráně, jenže ve 48. minutě zaspala defenziva Sparty. Zámorský tak mohl nádherným pasem oslovit najíždějícího Radovana Pavlíka, který překonal tváří v tvář Sedláčka. Ten navíc za tři minuty inkasoval znovu, když si chuť spravil Perret.

Foto: David Taneček, ČTK

Vpředu Petr Zámorský z Hradce Králové a za ním Robert Říčka ze Sparty.

Vyloučení Zámorského zkomplikovalo Východočechům závěr, neboť vteřinu po jeho návratu na led využil situaci ke snížení ranou z kruhu v 54. minutě Růžička. Rozhodnout mohl nedlouho poté Smoleňák, ale Sedláček byl proti. Smoleňák však slavil podruhé v utkání v čase 59:24 po přesné střele do prázdné branky při power play Pražanů.

5. kolo hokejové extraligy:
Mountfield Hradec Králové - HC Sparta Praha 4:2 (0:0, 1:1, 3:1)
Branky a nahrávky: 26. Smoleňák, 48. R. Pavlík (Zámorský, F. Pavlík), 51. Perret, 60. Smoleňák (Červený, Rákos) - 38. Forman (Ďaloga, T. Pavelka), 54. V. Růžička ml. (Ďaloga, T. Pavelka). Rozhodčí: Jeřábek, Lacina - Brejcha, Komárek. Vyloučení: 2:2. Využití: 1:0. Diváci: 5407.
Hradec Králové: Mazanec - Zámorský, Nedomlel, Gaspar, Cibulskis, F. Pavlík, Rosandič - Miškář, Bičevskis, Perret - Smoleňák, Rákos, Červený - Paulovič, Cingel, R. Pavlík - Jergl, Kubík, M. Chalupa - R. Pilař. Trenéři: T. Martinec, P. Svoboda a Krátoška.
Sparta: J. Sedláček - Blain, Kalina, Košťálek, Polášek, T. Pavelka, Ďaloga, M. Jandus - Forman, Pech, A. Kudrna - Řepík, V. Růžička ml., Buchtele - Říčka, Sukeľ, Rousek - Dvořáček, Kevin Klíma, Dočekal. Trenéři: Krupp a J. Nedvěd.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články