Hlavní obsah

Slovenský hokejový reprezentant Melichárek se stal posilou Sparty

PRAHA

Slovenský hokejový reprezentant Tibor Melichárek se stal další posilou extraligové Sparty. Jedenatřicetiletý hráč podepsal s vedením úřadujícího českého mistra roční smlouvu s následnou opcí. Vedení klubu o tom informovalo na svých oficiálních internetových stránkách.

Článek

Třetí muž produktivity slovenské extraligy uplynulé sezóny, v níž hrál za Duklu Trenčín, přijal nabídku pražského týmu poté, co mu nečekaně ztroskotalo angažmá v ruské superlize. V průběhu mistrovství světa totiž podepsal smlouvu s Novosibirskem, tamní klub ji však před nedávnem nečekaně zrušil.

"Tibor byl jedním z hráčů, které jsme dlouhodobě sledovali. V průběhu sezóny jsme se na něj jezdili do Trenčína dívat. Po sezóně dal ale přednost Rusku a podepsal v Novosibirsku. Ten kontrakt ale kvůli počtu cizinců ani nezačal, tak jsme do jednání vstoupili opět my," uvedl generální manažer Sparty Petr Bříza.

Melichárek v dresu Dukly nastřílel včetně play-off 38 branek a v Holešovicích tak věří, že díky jeho angažování alespoň částečně zacelí ztráty po odchodech Jaroslava Hlinky, Jana Hlaváče a Ondřeje Kratěny, kteří tým po zisku titulu opustili.

Reklama

Související témata: