Hlavní obsah

Obránce Sekeráš se upsal na dva roky Třinci

Slovenský hokejový obránce Lubomír Sekeráš je zpátky v Třinci. Místnímu extraligovému klubu, za který už před sedmi lety hrál, se osmatřicetiletý zadák ve středu smluvně zavázal na dvě sezóny s opcí.

Foto: SPORT.CZ

DEFAULT TITLE

Článek

Podpisem kontraktu vyvrcholila jednání, která Třinec s bývalým slovenským reprezentantem vedl v posledních čtyřech týdnech. "Měl by být velký přínosem hlavně v přesilovkách, kde může uplatnit své ofenzivní dovednosti, výborný přehled, přihrávku a tvrdou střelu. Trenéři věří, že díky svým nepřeberným zkušenostem bude velkou posilou," řekl ČTK mluvčí klubu Ivo Pullmann.

Trenčínský odchovanec se do Slezska vrátil po sedmi letech, předtím za Oceláře odehrál v nejvyšší soutěži pět ročníků, ve kterých se svými výkony vypracoval mezi třinecké ikony. Klub opustil v roce 2000 po mistrovství světa, když podepsal kontrakt v Minnesotě. V NHL odehrál čtyři sezóny včetně krátkého působení v Dallasu, pak se vrátil do Evropy, kde postupně vystřídal Jaroslavl, Södertalje, Norimberk, Trenčín a Malmö. Uplynulou sezónu začal ve Zlíně, odkud po dvanácti zápasech zamířil znovu do švédského Malmö.

Reklama

Související témata: