Hlavní obsah

Frodl po druhé nule doufá, že už nebude dostávat šišky

Karlovy Vary

Druhou nulou v pátém utkání v sezoně si gólman hokejistů Plzně Dominik Frodl vylepšil náladu poté, co z ostatních tří zápasů inkasoval celkem 17 branek. Třiadvacetiletý slávistický odchovanec přispěl 28 zákroky k vítězství v západočeském derby v Karlových Varech 3:0.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Brankář Plzně Dominik Frodl.

Článek
Fotogalerie

"Cítím se výborně. Vyhráli jsme, což je to nejdůležitější. Doufám, že mi ta nula zase pomůže. To už jsem si ale myslel po Litvínově a pak jsem dostal zase šišku. Snad se to už otočí," řekl Frodl.

Po porážce v úvodním kole extraligy na ledě Sparty 6:7 v prodloužení udržel doma díky pouhým 12 zásahům nulu proti Litvínovu při výhře 2:0. Potom ale inkasoval šestkrát při prohře 5:6 v Hradci Králové a následovalo domácí vítězství 5:4 nad Zlínem.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Brankář Plzně Dominik Frodl během zápasu proti Karlovým Varům

Frodl byl rád, že Plzeň na třetí pokus venku poprvé v sezoně vyhrála. "Hlavní jsou tři body. Odehráli jsme to perfektně dozadu. Nerad mluvím o nějakém štěstí nebo smůle, ale teď můžu konečně říct, že mě něco trefilo, když jsem neviděl. Kluci toho dost zblokovali, je to týmová nula a týmové vítězství," uvedl Frodl.

"Vary to hrály docela dost do brány. Bylo tam plno takových závarů. Dojížděli to tam a snažili se to dotlačit z předbrankového prostoru," doplnil Frodl.

V minulé sezoně, v které v extralize debutoval, se mohl pochlubit v základní části nejnižším průměrem 1,89 obdržené branky a s úspěšností 92,85 procenta byl druhý za Patrikem Bartošákem z Vítkovic. "Věřím, že teď už mi pán Bůh dá a bude to aspoň tak jako loni. Není nic příjemného, když brankář dostává takové šišky," podotkl.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Brankář Karlových Varů Filip Novotný a Matyáš Kantner z Plzně.

Atmosféru v derby si užil. "Našim fanouškům patří velký dík. Šel jsem na led a viděl jsem tady modrou půlku hlediště. To je neskutečné, bylo to stejné už loni. Ještě když jsme tu vyhráli, tak si to mohli pořádně užít," ocenil plzeňské příznivce.

Hned v neděli Plzeň nastoupí doma proti Mladé Boleslavi. "Asi to trochu náročnější bude. Všichni tady ale už hráli play off, jsme na to zvyklí. Musíme to zvládnout a doma zase vyhrát," dodal Frodl.

Reklama

  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240416T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Washington - Boston 2:0

Pastrňák vyšel v bitvě proti Ovečkinovi naprázdno. Boston ztratil naději na první příčku
NačítámNačíst další články