Hlavní obsah

Zlíňané s Čiliakem v brance brali první body, kouč Pardubic Lubina asi skončí

Hokejisté Zlína se dočkali premiérových bodů v novém ročníku extraligy. V souboji posledních týmů zdolali před svými fandy Pardubice 4:3 a odlepili se ze dna tabulky. Dynamo zůstalo po sedmi kolech na třech bodech, což bude zřejmě znamenat konec ve funkci pro kouče Ladislava Lubinu.

Foto: Jaroslav Svoboda, ČTK

Nová posila Zlína Marek Čiliak

Článek
Fotogalerie

„Všichni vědí, jaká byla před utkáním situace. Takže teď záleží na tom, jak se zachová naše vedení," odpověděl zklamaný pardubický asistent Radek Bělohlav na otázku, zda čeká po nezdaru na Moravě změny v realizačním týmu. Ultimátum, které hlavní kouč i se svými spolupracovníky dostali, považuje za nešťastné. „Podali jsme oproti předchozím duelům zlepšený výkon, ale bohužel jsme zase o gól padli. Mužstvo se rvalo až do konce, avšak dopustili jsme se o jednu chybičku víc než soupeř," lituje.

Na stadionu Luďka Čajky se naopak poprvé v sezoně mohutně slavilo. K první výhře Beranů notně přispěl několika výtečnými zákroky brankář Marek Čiliak, který přišel na hostování z Komety jako záskok po dobu zranění zlínské jedničky Libora Kašíka. „Získali jsme tři body, a tak jsem strašně spokojený. Zpočátku jsem byl trochu nervózní, protože jsem dlouho nechytal ostrý zápas. Po první přestávce jsem se už uklidnil. Škoda chvilkové ztráty koncentrace na konci úvodní třetiny, kdy jsme zbytečně přišli o vedení. Nakonec ale všechno dobře dopadlo," oddechl si.

Čiliaka naopak potěšilo, jak dobře si Zlíňané počínali v závěrečné dvacetiminutovce, do níž vstoupili s jednobrankovým náskokem. „O přestávce jsme si v kabině řekli, že to bude válka, kterou musíme zvládnout. Povedlo se," libuje si. Potěšilo ho přijetí od příznivců Beranů. „Pochopitelně že jsem zaznamenal, že skandovali moje jméno. Byli skvělí, neustále nás hnali dopředu," má radost.

Foto: Jaroslav Svoboda, ČTK

Jan Dufek (vpravo) ze Zlína se raduje z gólu.

Komunikace s obránci mu napoprvé prý nedělala problémy. „Dopoledne před zápasem jsme si sedli a povykládali jsme si, co od sebe vzájemně požadujeme. Docela nám to fungovalo," myslí si.

V nedělním duelu Beranů v Brně Čiliak na vlastní přání nenastoupí. „Komu budu fandit? To fakt neřeknu," usmívá se. „Utkání budu zřejmě sledovat z hlediště," prozrazuje.

Reklama

Související témata: