Hlavní obsah

Lubina skončil na střídačce Pardubic, tým zatím převzal Bělohlav

Pardubice

Hokejisty extraligových Pardubic už nevede jako hlavní trenér Ladislav Lubina. Dvaapadesátiletý kouč byl odvolán po páteční porážce Dynama na ledě Zlína, která byla pro tým čtvrtou v řadě. Východočeši zároveň klesli na poslední místo v tabulce. Mužstvo zatím povede asistent Radek Bělohlav společně s Otakarem Janeckým, na střídačku se vrací Petr Čáslava.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

U hokejistů Pardubic skončil trenér Ladislav Lubina.

Článek

"Láďovi děkuji za odvedenou práci, tým Dynama loni převzal v těžké době a pomohl spolu se svými asistenty udržet ho v extralize. Odvedl v Pardubicích obrovský kus práce, tým připravil velmi dobře fyzicky, zápas od zápasu se herní projev lepšil. Nicméně jedno vítězství ze sedmi zápasů je daleko za očekáváním," řekl generální ředitel a předseda představenstva Martin Sýkora na klubovém webu.

Pardubice v létě po nevydařené sezoně, v níž se mezi elitou zachránily až v baráži, výrazně posílily kádr. Start do nového ročníku se jim ale nevydařil. Dynamo zatím vyhrálo jen ve 3. kole, kdy uspělo v Litvínově. Před duely proti Zlínu a Kladnu dostal Lubina od vedení ultimátum, že musí oba vyhrát. Což se mu v pátek nepovedlo.

Foto: Jaroslav Svoboda, ČTK

Radoslav Tybor z Pardubic (uprostřed) oslavuje gól se svými spoluhráči.

"Změnou na postu hlavního trenéra chceme především zastavit výsledkový propad. Tým má kvalitu, které neodpovídají výsledky," řekl Sýkora s tím, že Bělohlav byl jmenován hlavním trenérem zatím jen pro nedělní domácí zápas proti Kladnu. "Nejsem zastánce unáhlených rozhodnutí. V příštím týdnu budeme intenzivně hledat optimální řešení," uvedl Sýkora, jenž do kluby přišel stejně jako Bělohlav v létě.

Společně s Bělohlavem a Janeckým mužstvo povede i Čáslava, jenž na střídačce Dynama s Lubinou působil i v předchozí sezoně. Bývalý vynikající obránce totiž ze zdravotních důvodů přestal hrát. "Zvládl to výborně a jsem si jist, že především k obranné činnosti má co nabídnout," řekl Sýkora na adresu mistra světa z roku 2010.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec