Hlavní obsah

Zlínští zastupitelé schválili změnu názvu extraligového klubu

ZLÍN

Zlínští zastupitelé ve čtvrtek schválili změnu názvu obchodní společnosti HC Hamé, v níž má město podíl, na RI Okna Zlín. Stejný krok již učinil i druhý společník firmy. Nový název souvisí se změnou generálního partnera extraligového hokejového klubu: firmu Hamé vystřídala společnost RI Okna.

Foto: PRÁVO/Petr Hloušek

Ilustrační fotografie

Článek

Nová společenská smlouva, kterou se bude v pátek zabývat valná hromada, navíc snižuje základní kapitál z přibližně 38 miliónů na asi pět miliónů korun.

Do názvu klubu se tak po delší době vrací jméno města. Zlín se stal spolumajitelem klubu v roce 2005, cílem bylo především udržení vrcholového hokeje ve městě. Zastupitelé schválili vstup do klubu formou navýšení základního kapitálu o 36 miliónů korun, za což město získalo obchodní podíl 49 procent a několik míst v prezídiu a dalších orgánech klubu. Druhým společníkem firmy je občanské sdružení, kterému mimo jiné patří stadión.

Peníze, použité na navýšení základního kapitálu, klub využil na běžné provozní náklady. "Vzhledem k tomu, že tyto peníze nelze zařadit do výnosů, vznikla ztráta. Tu nyní vyrovnáme snížením základního kapitálu," řekl zastupitelům náměstek primátorky a prezident klubu Martin Janečka. Zároveň dodal, že při vložení peněz formou dotací, což tehdy někteří zastupitelé navrhovali, by tato situace nenastala, město by ale nezískalo ve firmě žádný podíl.

Zlínský hokejový klub se v roce 2004 stal mistrem extraligy, v následujícím ročníku postoupil do finále. V uplynulé sezóně vypadl ve čtvrtfinále play-off s mistrovskou Spartou.

V následujících sezónách chce klub, který má již i nové logo, stavět především na vlastních odchovancích. Žádné nákladné nákupy neplánuje. "Hodláme zapracovat mladé hráče a do dvou tří let zaútočit na nejvyšší příčky tabulky," poznamenal již dříve Janečka.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín