Hlavní obsah

Zlín má za sebou první část přípravy, za měsíc vyjede tým na led

OTROKOVICE

Třítýdenní volno v příštích dnech čeká extraligové hokejisty Zlína, kteří v pátek ukončí první, suchou část letní přípravy. Opět společně začnou svěřenci Ernesta Bokroše trénovat 23. července, kdy již budou mít k dispozici ledovou plochu.

Článek

"Přestože budou mít hráči dovolenou, všichni dostanou individuální plán přípravy. Více než měsíční volno si totiž vybrali po čtvrtfinálovém vyřazení s pražskou Spartou," uvedl na čtvrteční tiskové konferenci trenér Bokroš, který je s dosavadním průběhem přípravy spokojen.

"V zásadě byla podobná předchozím. Snad se lišila jen v tom, že si hráči po dohodě museli sami zaplatit soustředění v Turecku. Tímto jsme klubu pomohli v době, kdy docházelo ke změně generálního sponzora. V těchto dnech je již situace zcela stabilizovaná, klub již vyrovnal všechny závazky vůči hráčům včetně výkonnostních prémií," potvrdil Bokroš.

Příští dny volna využijí především zranění hráči, kterých ve zlínské kabině není zrovna málo. "Po operacích či vážných zraněních jsou Leška, Čech a Kubiš. Pevně věřím, že se všichni nejpozději ve druhé polovině další fáze do přípravy zapojí," očekává trenér týmu s novým názvem RI Okna Zlín.

První přípravný zápas čeká Zlín 31. července, kdy přivítá slovenského šampióna Slovan Bratislava. "V úvodních čtrnácti dnech budeme především testovat naše juniory či hokejisty z první ligy. Bez klíčových hráčů také odehrajeme jeden ze dvou turnajů ve Zvolenu. Generálkou na extraligovou premiéru se Spartou pro nás budou duely s Prostějovem začátkem září," upřesnil Bokroš.

Reklama

Související témata: