Hlavní obsah

Šok v Pardubicích, ikona končí! Byl jsem jak pátý kolo u vozu! Prý jsem chtěl odstřelit trenéra, čílí se

škv, likSport.cz

Pořádně rušnou středu zažili v hokejových Pardubicích. Dopoledne Dynamo oznámilo, že nástupcem odvolaného trenéra Ladislava Lubiny se natrvalo stává Radek Bělohlav, odpoledne pak Východočeši přišli s další zásadní zprávou. Devětatřicetiletý útočník Tomáš Rolinek po dohodě se svým agentem požádal o předčasné ukončení smlouvy a v klubu končí!

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Útočník Tomáš Rolinek v Pardubicích končí.

Článek

Kapitán mistrů světa z roku 2010 je přitom pardubickou legendou a obrovským srdcařem klubu. V roce 2005 s ním získal extraligový titul, z let 2003 a 2007 má ve své sbírce stříbrné medaile.

V aktuální sezoně ale rodák ze Žďáru nad Sázavou odehrál jen první dvě extraligová kola. Pak ze sestavy Dynama vypadnul. Generální ředitel Pardubic Martin Sýkora to v rozhovoru pro Sport.cz vysvětloval tím, že vyřazením Rolinka ze sestavy chtěli dát mužstvu po špatném vstupu do sezony impuls. Zároveň podle jeho slov měly Rolinka trápit bolesti třísel

Jenže vše nebylo tak růžové, jak se Sýkora snažil veřejnost přesvědčit. Svědčí o tom dnešní Rolinkovo vyjádření o svém konci v Pardubicích. Video zveřejnil na facebookovém profilu své manželky Dariny.

„Chtěl bych uvést pár věcí na pravou míru, které stojí za mým koncem v Dynamu. Je spousta fám, spekulací, lží. Když jsem byl vyřazen mimo sestavu před zápasem v Litvínově, což byl pátek, nikdo mi nic nevysvětlil. Nikdo se se mnou čtyři dny nebavil, byl jsem jak pátý kolo u vozu," vysvětluje Rolinek v natočeném video vzkazu.

"V úterý jsem poprosil Martina Sýkoru, ať mi sjedná schůzku mezi trenérem Lubinou a Martinem Sýkorou. Tam jsem se od trenéra (Lubiny) dozvěděl, že zbrojím proti němu, že schválně prohráváme, že chci odstřelit trenéra," pokračuje Rolinek.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Tomáš Rolinek a jeho manželka Darina sledují utkání Pardubic s Hradcem jen z tribuny.

S tím jsem hrubě nesouhlasil a odmítl jsem pod trenérem hrát. Natočil jsem krátké video, aby kluci měli klid, kde jsem řekl, že léčím zranění a pak se vrátím," vysvětluje Rolinek, jak se rozhodl vyřazení ze sestavy řešit.

Místo zápasů jen trénoval. A když vedení klubu v sobotu odvolalo Lubinu z funkce, věřil Rolinek, že se v nedělním utkání s Kladnem, v němž už mužstvo vedl dosavadní Lubinův asistent Radek Bělohlav, vrátí do sestavy.

Nestalo se. „Myslel jsem si, že se spousta věcí změní a budu bojovat za Dynamo. To se nestalo a v sestavě jsem nebyl ani v pondělí (na tréninku), kdy jsem byl v páté lajně. Měl jsem toho dost a požádal vedení, ať se mnou rozvážou kontrakt. Za celou dobu mi nikdo nic nevysvětlil a nikdo se se mnou nebavil. Kromě rozhovoru, který jsem sám inicioval," vysvětluje Rolinek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Rolinek už v Pardubicích pokračovat nebude.

Vedení pardubického klubu naopak na svých stránkách uvádí jen to, že s Rolinkem a jeho agentem řešilo návrat do týmu. „Nicméně přišlo z jeho strany rozhodnutí ukončit kontrakt. Děkuji mu za odvedenou práci pro klub a přeji mu, aby se mu v budoucnosti dařilo," uvedl pro oficiální stránky Pardubic jejich sportovní manažer Jaromír Kverka.

„Přeju Dynamu vše nej, ať si kluci uhrajou body, ať to zvládnou. Tady vůbec nejde o mě, ať Dynamo žije dál. Jen doufám, že Dynamo nic nepoloží a bude tu pořád. Hodně štěstí fanouškům, hráčům, Dynamu," zakončuje Rolinek.

Reklama

Související témata: