Hlavní obsah

Kometa vyhrála přestřelku ve šlágru kola. Plzeňský Gulaš slaví výhru, hattrick i rekord

Praha
Aktualizováno

Hokejisté Hradce Králové prohráli v nedělním utkání 10. kola extraligy 1:3 s Karlovými Vary. Mladá Boleslav před vlastním publikem v závěru strhla vítězství na svou stranu v duelu s Vítkovicemi. Plzeň si doma poradila s Pardubicemi a bere body po výhře 5:3 nad Pardubicemi. Hattrickem se blýskl Milan Gulaš, jenž vytvořil rekord české extraligy, když vstřelil gól v 10 zápasech za sebou. Kometa Brno pak ve šlágru vyhrála nad Libercem 7:4 a v tabulce se dotáhla na vedoucí Třinec. Litvínova zvítězil nad Zlínem 5:1.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Mladé Boleslavi Gašper Krošelj inkasuje gól.

Článek
Fotogalerie

Pořádná přestřelka byla k vidění ve šlágru na ledě Komety, kam zavítal Liberec. Bílí Tygři vedli krátce před polovinou utkání 3:1, jenže ve 34. minutě domácí tým během patnácti sekund vyrovnal. Kometa poprvé překlopila skóre na svoji stranu až ve 46. minutě a nakonec slavila výhru o tři branky.

Parádním fair play gestem se blýskl brněnský Ondřej Němec, který upozornil rozhodčího, že nebyl faulován, a odvolal tak možnost přesilovky pro svůj tým.

Zkušení borci drželi Boleslav

Hokejisté Vítkovic měli na ledě Mladé Boleslavi skvělý nástup. Už ve 3. minutě je poslal do vedení Kurovský, aby za chvíli Schleiss jejich náskok navýšil. Ještě před odchodem do kabin však snížil Skalický. A když se v prostřední dvacetiminutovce trefil dvakrát zkušený Michal Vondrka, hned se Středočechům dýchalo lépe.

Sotva se však třetí část hry zlomila do druhé poloviny, zaknihoval do statistik druhý gól i vítkovický Schleiss a bylo srovnáno. Boleslav však vytáhla další silný kalibr, kdy převážil skóre na její stranu zkušený Jakub Klepiš. Skóre pak ranou do prázdné branky pečetil Najman a Středočeši vyhráli 5:3.

Výhru Varů zařídil Rachůnek

Hradecký Mountfield se v první třetině trápil v koncovce a pykal za to. Už po necelých dvou minutách skóroval Beránek a hostě vedli. Stejný stav vydržel začátku třetí části hry. To se v přesilovce prosadil Tomáš Rachůnek a hostům se dýchalo ještě lépe.

Pak sice vykřesal pro Mountfield naději Cingel, jenže když Hradec zkusil hru vabank a odvolal gólmana, jistil výhru hostů do odkryté klece opět Tomáš Rachůnek.

Indián Gulaš slaví třikrát

Ústřední postavou duelu mezi Plzní a Pardubicemi byl útočník Indiánů Milan Gulaš. Ten se třikrát prosadil v přesilových hrách a rozhodl o vítězství Západočechů. Slavil šestý hattrick v kariéře, zároveň je také novým českým rekordmanem. Trefil se totiž ve všech deseti zápasech nového ročníku extraligy, na kontě už má dokonce třináct přesných tref.

Litvínov vyhrál teprve podruhé z posledních osmi zápasů, na domácím ledě si poradil s Berany ze Zlína. Ti sice vedli po první třetině 1:0, ale nakonec potřetí za sebou nebodovali. Ve zbývajících třetinách už totiž střílela góly jen Verva. Největší pozornost na sebe upoutal Richard Jarůšek, jenž zaznamenal třetí gól v sezoně, ale zároveň nasbíral i pětadvacet trestných minut.

10. kolo hokejové extraligy
Ml. Boleslav - Vítkovice 5:3
Branky: 35. a 41. Vondrka, 20. Skalický, 53. Klepiš, 60. Najman - 14. a 51. Schleiss, 3. Kurovský.
Hradec Králové - Karlovy Vary 1:3
Branky: 50. Cingel - 42. a 59. T. Rachůnek, 2. Beránek.
Plzeň - Pardubice 5:3
Branky: 13., 39., 57. Gulaš, 5. Heřman, 53. Eberle - 15. Hovorka, 15. Mandát, 39. Tybor.
Brno - Liberec 7:4
Branky: 34. a 48. Holík, 15. Němec, 34. Plášek, 46. Zaťovič, 53. Lev, 60. Gulaši - 6. Šmíd, 28. Lenc, 29. Krenželok, 47. Filippi.
Litvínov - Zlín 5:1
Branky: 23. Gerhát, 27. Jarůšek, 36. Říha, 44. Hanzl, 60. Ščotka - 12. Sedláček.

Reklama

Související témata: