Hlavní obsah

Přesilovka pět na tři? To byl zmar, posteskl si zlínský Stavjaňa po prohře v Litvínově

Hokejisté Litvínova zlepšeným výkonem od druhé třetiny otočili vývoj extraligového zápasu s posledním Zlínem a díky vítězství 5:1 se vzdálili od chvostu tabulky už z jednoho na čtyři body a posunuli se na dvanácté místo, zatímco Berani zůstávají přikováni na dně s tříbodovou ztrátou na předposlední Pardubice.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Trenér Zlína Antonín Stavjaňa

Článek

Zlín se po prohře v Litvínově ocitl v nezáviděníhodné situaci, protože jeho odstup od ostatních týmů v tabulce se prohlubuje. „Už první třetina ukázala, proč jsme tam, kde jsme. A další dvě třetiny to nějakým způsobem potvrdily," posteskl si trenér Antonín Stavjaňa.

„Ze začátku jsme neproměnili neskutečné množství šancí, kterými jsme měli soupeře potrestat. Nikdo by se nedivil, kdybychom místo 1:0 vedli 3:0. Litvínov ale vyrovnal na 1:1. A začali jsme odcházet ve třetí třetině. Naše přesilovka pět na tři? To byl zmar. Hráči neměli psychickou sílu s tím něco udělat," pokrčil rameny zklamaný zlínský kouč.

„Odpovědnost přehazují jeden na druhého. Prohra 1:5 je spravedlivá," soukal ze sebe Stavjaňa. Stínem zápasu bylo zranění zlínského útočníka Palmberga, který byl po naražení na mantinel od domácího Kašpara ve 46. minutě odvezen z ledu na nosítkách. „Zatím nevím, jak to s ním vypadá a co se mu stalo," řekl Stavjaňa krátce po zápase o zraněné švédské posile.

Poslední místo je pro Zlín mementem. „Nechci ro rozebírat hned po utkání v Litvínově. Pokud jde o tabulku, jsou tam týmy, které hrají vepředu, ale další si rozdávají takříkajíc v zápasech o šest bodů. Karlovy Vary, Vítkovice a Olomouc nám už bodově utekly," uvědomoval si Stavjaňa tíživost situace.

Skuhrovec: Jen dílčí krok

„Pro nás to bylo utkání se šťastným koncem," oddechl si asistent litvínovského trenéra Radim Skuhrovec, „Zápas se lámal v první třetině, kdy jsme mohli prohrávat víc než jednogólovým rozdílem. Pak se nám podařilo dát nějaké branky. A klíčovou pasáží bylo ubráněné oslabení tří proti pěti. Vítězství nad přímým soupeřem v boji o únik ze sestupové pozice si moc vážíme. Ale je to jen dílčí krok, na který se pokusíme navázat už v úterý v dohrávce na Spartě," konstatoval Skuhrovec.

Reklama

Související témata: