Hlavní obsah

Hokejista Ujčík se vrací domů pro titul i kvůli synovi

PRAHA

Zřejmě největší letní přestup v hokejové extralize vyšel Vítkovicím, které po velké přetahované se Spartou získaly z ciziny přicházejícího 35letého útočníka Viktora Ujčíka. "Mám dojem, že Vítkovice mají tým hladový po úspěchu a já bych rád po dvou finských titulech konečně zažil i ten český,“ tvrdí Ujčík.

Foto: ČTK/Michal Krumphanzl

Viktor Ujčík (vlevo) na archivním snímku ještě v dresu pražské Sparty.

Článek

„Nezastírám, že jsem se pří návratu z finského Oulu zajímal i o finanční stránku smlouvy. Obě finální nabídky byly zajímavé, ale Vítkovice byly v jednání vytrvalejší a hlavně nabízely až tříletou smlouvu. Taky jsem získal dojem, že mají tým hladový po úspěchu a já bych rád po dvou finských titulech konečně zažil i ten český,“ tvrdí Ujčík.

Ve Vítkovicích se podle něj tvoří dobře složené mužstvo, které má šanci na úspěch. „V Praze by to možná mohlo být pohodlnější, ale já se novým výzvám nebráním a snad mi to přání triumfu v Ostravě vyjde. Je tam dost hráčů, které dobře znám, snad bude v týmu pohoda a najdeme na ledě společnou řeč.“

Po třech letech zpět do extraligy ho vedly i rodinné důvody. „V Oulu mě hodně přemlouvali, vylepšovali podmínky a s manželkou jsme to probírali ze všech stran. Po třech letech jsme se s Finskem těžko loučili, chybět nám bude hlavně vstřícnost tamních lidí, ale nakonec jsme usoudili, že pro syna bude lepší, když bude od páté třídy chodit pravidelně už do české školy,” líčí kdysi vášnivý motorkář, který se poslední dobou zaměřil na sbírání zbraní.

Při loučení s Finskem si koupil jako čtvrtou do sady novou kulovnici. „Chodím s ní už cvičit na střelnici a docela mě potěšila zpráva, že kluci z Vítkovic chodí hrát paintball.“ V Oulu v bytě po něm bydlí krajan Kratěna, letošní čerstvá posila finského mistra. „Alespoň tam centr Broš, s nímž jsem prožil skvělé chvíle na ledě i mimo něj, bude mít zase českého spoluhráče,“ míní Ujčík.

K novému týmu se připojí až koncem července na ledě. „Suchou přípravu jsem si za poslední roky zvykl dělat sám. Jezdím na kole, běhám, chodím do posilovny a přivezl jsem si z Finska různá speciální kondiční cvičení.“ Ujčík si myslí, že jeho příchod do Vítkovic může pomoci k zahraničnímu angažmá Irglovi, a podle informací Práva opravdu klub již počítá s uvolněním své reprezentační hvězdy na dvouleté hostování do ruské Jaroslavli.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice