Hlavní obsah

Hokejisty Zlína posílil talentovaný slovenský útočník Buček

Tokio

Novou posilou posledního týmu hokejové extraligy Zlína se stal slovenský útočník Samuel Buček, který začal sezonu ve finském klubu KooKoo. Dvacetiletý talent by měl oblékat dres Beranů do konce ročníku. Klub o jeho příchodu informoval na webu.

Foto: Sport.cz

Samul Buček míří do Zlína.

Článek

Buček působil v minulosti v zámoří v juniorských soutěžích USHL a QMJHL. Loni se vrátil do Nitry, jejíž je odchovancem. Ve slovenské nejvyšší soutěži se zaskvěl v 71 zápasech včetně play off 65 body (39+26) a pomohl týmu ke stříbru.

"Samo skvěle odehrál premiérovou sezonu mezi seniory. Měl sice pomalejší rozjezd, ale začátkem listopadu se rozstřílel, sázel jeden gól za druhým a pravidelně bodoval. Dostal velký prostor na ledě a skvěle mu vyšel závěr sezony v play off. Měl velkou zásluhu, že Nitra došla až do finále," uvedl hlavní trenér a sportovní manažer Zlína Antonín Stavjaňa.

Právě z Nitry, kde dal Bučkovi šanci mezi seniory už v šestnácti letech, Stavjaňa novou posilu dobře zná. "Než odešel do Ameriky, trénoval s námi a poprvé naskočil mezi muže. Slibujeme si od jeho příchodu, že bude dávat góly a zvedne se produktivita týmu," doplnil Stavjaňa, jehož svěřenci bodovali v extralize jen ve dvou z dosavadních jedenácti zápasů.

Reklama

Související témata: