Hlavní obsah

Nový majitel třineckého stadiónu prý zachová extraligový hokej

FRÝDEK-MÍSTEK

Zimní stadión v Třinci získala v dnešní dražbě za devět miliónů korun českotěšínská společnost Lopez, jejíž představitelé oznámili, že mají zájem na provozování extraligového hokeje. Třineckým Ocelářům by tak nemělo hrozit stěhování do Frýdku-Místku, o němž v případě nepříznivého výsledku dražby uvažovali.

Foto: SPORT.CZ

DEFAULT TITLE

Článek

Z dražby bude uspokojen mnohamiliónový dluh, který v devadesátých letech vznikl ještě původnímu HC Železárny Třinec místnímu finančnímu úřadu a později přešel na občanské sdružení HC Oceláři Třinec. I když firma nepodniká ve sportu, ale ve specializovaném maloobchodu a hostinské činnosti, její zástupce Rostislav Škuta ujistil, že extraligovému hokeji se dostane podpory.

"Fanoušci nemusejí mít obavy, jsme příznivci hokeje a jde nám o to, aby na stadionu zůstal," řekl novinářům Škuta.

Výsledek dražby nic nezměnil na tom, že hokejový klub má ve Werk Aréně platnou nájemní smlouvu na dobu neurčitou. K vytvoření nájmu pro Oceláře Třinec se před dražbou navíc povinně zavázal i každý z účastníků, není ovšem specifikováno, za jakých finančních podmínek.

"Zatím jsme zaregistrovali jen prohlášení, že nový vlastník chce hokej podporovat, proto nechceme předbíhat. Soud vydá rozhodnutí do třiceti dnů, na jehož základě bude nový majitel zapsán do katastru a teprve pak můžeme jednat. Samozřejmě, že pokud bychom nebyli schopni plnit nájemní podmínky, máme připraveny náhradní varianty," řekl ČTK předseda dozorčí rady HC Oceláři Třinec Mojmír Kasprišin.

Už minulý týden představitelé klubu oznámili, že pokud by nenašli s novým majitelem Werk Arény společnou řeč, odstěhovali by se do nedalekého Frýdku-Místku. "Je to pro nás finančně zajímavá investice, ale jde nám skutečně o to, aby hokej v Třinci zůstal. Budeme rádi, když se s ním nějakým způsobem budeme moct spojit," řekl Škuta.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články