Hlavní obsah

Plekanec zažil na jaře v Kladně nejkrásnější okamžiky v kariéře. Teď chce Jágrův tým obrat o body

Čestmír FolkSport.czPrávo

V Kladně se narodil a místním hokejistům pomohl v závěru minulé sezony výraznou měrou k návratu do extraligy. K úterní dohrávce 11. kola nejvyšší soutěže však přijede útočník Tomáš Plekanec do středočeského města jako soupeř a udělá maximum, aby s Brnem obral tým Jaromíra Jágra o všechny body.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Letos na jaře byli ještě Jaromír Jágr a Tomáš Plekanec v Kladně spoluhráči.

Článek

Bude to pro vás hodně speciální zápas?

Nepopírám, že ano. Nám se v Kladně skvěle povedla jarní baráž, vzpomínky na to nosím pořád v hlavě. Z tohoto hlediska to bude pro mě dost zajímavé utkání.

Jaké střetnutí očekáváte?

Hodně náročné. Kladenští se po rozpačitém vstupu do sezony zvedli. Mají bojovné hráče a jsou hodně brusliví. Hlavně doma se jim daří. My jsme ale teď v pohodě a budeme chtít pochopitelně potvrdit zlepšení. Ke třem výhrám v řadě bychom moc rádi přidali další.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Plekanec v akci.

Těšíte se na ostře sledovaný duel?

Rozhodně. Jako ostatně na každý jiný zápas. Tento je pro mě ale ještě o něco významnější.

Neobáváte se negativních reakcí domácích fandů, z nichž vám někteří mají za zlé, že jste po postupu mezi elitu v Kladně nezůstal?

Neobávám. Já jsem na Kladně před půl rokem zažil asi nejkrásnější okamžiky v kariéře. Moc jsem si považoval, jak mě tamní diváci báječně po návratu ze zámoří přivítali. Pokud pak někdo změnil názor, já to stejně neovlivním. Jsem hrozně rád, že se v Kladně zase hraje extraliga, ale teď jsem v Kometě a dělám maximum pro její úspěch. Hodlám se soustředit hlavně na svůj výkon.

V Kladně se zápas prezentuje především jako duel mezi Jaromírem Jágrem a vámi. Co tomu říkáte?

Zaznamenal jsem to. My jsme se toho ale nahráli v NHL proti sobě docela dost. Takže v tomto bych tak velkou výjimečnost na tomto utkání nehledal.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Tomáš Plekanec před plzeňským brankářem Dominikem Frodlem.

Zavolali jste si?

Ne. Vždyť Jarda byl někde ve Vegas na opalovačce a já jsem ani netušil, kdy se z Ameriky vrátil. (smích).

Reklama

Související témata: